tisdag, november 27, 2012

Skavlan och Gina

Varning för att det här är lite neggo men jag kan liksom inte sluta tänka på det. Frågorna som Skavlan kände att han ville ställa till en ung spontan talangfull folkkär snygg komiker med bred sundsvallsdialekt..

Du växte upp i en stor muslimsk familj. Hur många var ni?
Sundsvall är en liten stad i norra Sverige. Mitt ute i ingenstans. Kan du försöka beskriva en muslimsk familj i Sundsvall?
Din farfar är imam, din pappa jobbar med integration. Vad gör din mamma?
Hur integrerad blev din familj?
Gick din mamma med slöja? Använder hon den fortfarande?
Kommer du att [använda slöja] någon gång?
Behandlar människor dig annorlunda?
Till skillnad från vanliga svenska 21-åringar rör du aldrig alkohol. Gör det att du känner dig utanför i många sammanhang?
Man får också en känsla av att du är en kompromisslös person. Hur är du i en kärleksrelation?

Sån himla TUR att Gina är komiker och räddar situationerna en efter en. Förstår verkligen inte vad det är med Skavlan och hans närgångna okänsliga och faktiskt riktigt tråkiga frågor. Är det en integrationsdebatt eller en kändisintervju? Och hans kort? Är han osäker? Gräver han? En sak är säker. Intervjuerna lyfter inte med Skavlan.

Skulle vilja se Gina i en intervju där hon får frågor om varför hon blev komiker. Vad och vilka som inspirerar henne. Vem som tittar på hennes sketcher och varför. Vad hon har för budskap. Vilka reaktioner hon har fått. Vad hennes familj och vänner tycker. Vad hon vill göra i framtiden. Vad som är hennes driv. Erfarenheter hon aldrig kommer att glömma och kanske önskar att hon aldrig fått. Typ.

1 kommentar:

linda sa...

jag också. kan du inte skicka det här inlägget till svt. vore värdefull feedback för skvalan-redaktionen.