tisdag, april 01, 2008

Tågdiskussion i baklås

Lyssnar precis på tågdiskussionen på svt. Helt bisarr. SJ-chefen Jan Forsberg och Infrastrukturminister Åsa Torstensson ser en förändring om kanske 20-30 år och framförallt ministern ler lite lätt vid frågor om bil vs tåg. Programledaren frågar om och om igen varför det är så dyrt att åka tåg - men får inget svar. Förutom möjligen att priset varierar enligt efterfrågan och flygbolag går i konkurs. Se där.

Dessutom kallas eländet för prismodell. Och låga priser - om de nu finns öht - ges på märkliga tider för att citat locka folk att åka då. Jesus. Ministern menar dessutom att det blir allt enklare att beställa tågbiljetter. Helt ärligt. När beställde hon biljetter senast..? Finns det någonting som är bra med biljettauktion på Tradera..? Möjligtvis om man har obegränsat med tid och tålamod.

Finaste är att ministern har åkt bil och flyg till tågdebatten. Och att programledaren dessutom har mage att kritisera det. När man är med i svt är det nämligen i princip omöjligt att få åka tåg. Been there done that och deras resebolag tjatar och tjatar om flyget. Nästan omöjligt att få dem att boka tåg. Undrar om det beror på priset. Knappast så att svt är särskilt miljövänligt iaf.

Däremot blev jag alldeles tagen av Hélène Bennors passion för tågresande. Fritt och folkligt. Mysigt. Effektivt. Miljövänligt. Framförallt känslan av att inget är omöjligt. Härlig gäst i studion helt enkelt.

Inga kommentarer: