fredag, april 18, 2008

Intressant iakttagelse om DN

Eftersom New York är så haussat i Sverige just nu så sammanställde jag lite svenska artiklar på strolling new york. Sedan tidigare vet jag att svenskan har bra och välbalanserade reseguider - pretty much för att det är min dagstidning - men att DN skulle vara så tunn trodde jag inte.

Enda substantiella artikeln om New York handlar om att man tjänar in resan på en weekends shopping. Ät gott (det har du plötsligt råd med) och köp det du ska fortsätter med du behöver inte inhandla allt vi räknar upp. Blev oerhört förvånad eftersom DN marknadsför sig som klimatsmart. Snarare skulle DN berätta hur man reser till New York på mest miljövänliga vis. Dessutom känns överkonsumism så förlegat.

Ser nu att Lisa Förare Winbladh och Gunilla's travelogue har uppmärksammat priserna i artikeln. Intressant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

tyvärr är alla artiklar i svensk media förvirrande. ena dagen ska du sluta äta kött. nästa dagen fylls tidningarna med recept på kötträtter eller recensioner av köttrestauranger. enda dagen ska du resta miljösmart. nästa dagen berättar man om hur skönt det är att åka långt till exotiska platser. ena dagen berättar man om hur farligt det är med bensinbilar. nästa dagen har man reklam just för sådana klimatmonster.

Elina Jonsson sa...

det är visserligen väldigt sant - och frustrerande inte minst.

men det blev så väldigt tydligt när DN inte balanserade med andra artiklar. enda artikeln om new york var just res snabbt shoppa mycket. men såg lite bloggkritik i samband med artikeln - så kanske DN skrivit ihop någon mer klimatsmart guide nu :)