fredag, februari 12, 2010

Inspirerande Bonde

Foto www.spv.se

Imorse skickade pappa en intressant artikel tvärs över frukostbordet - Bonde inspirerar till mod - om Ingrid Bonde som hade föreläst i Norrköping. Så synd att Corren inte publicerar sina artiklar på nätet - läs va.se istället - men kontentan var att man skulle ha gott självförtroende och mycket mod. Och att fly om man får en dålig chef!

Just det sistnämnda har jag lärt mig genom dyrköpta erfarenheter. Med en dålig chef kan man aldrig någonsin bli bra - hur mycket arbete man än lägger ner. Allting misstolkas avsiktligt och luften blir alldeles tom i brist på erkännande och beröm. Helt ohållbart och en stor anledning att bli sin egen eller bara en alldeles fantastiskt högljudd expert.

Dessutom skulle man välja sina strider och köpa sin hjälp. Vist.

I chatten på va.se skriver hon också om alla de miljöer som tar så mycket negativ energi att de inte är värda priset. Själv har jag funderat mycket på det - hur behåller man den positiva energin när man får världens sämsta chef eller när man blir angripen av en mansgrisig högt uppsatt politiker. Att vända negativ energi till positiv dito måste vara det allra viktigaste verktyget i lådan - men också det svåraste att behålla.

Inga kommentarer: