fredag, februari 12, 2010

Dagens unga

Är det bara som jag fått för mig - eller har inte dagens unga väldigt lätt att acceptera normer och auktoriteter..? Har det alltid varit så..? Om jag skulle blogga på Lunds universitets sida - och inte få skriva om religion och politik - så skulle jag absolut inte acceptera det med orden:
- Vi som bloggar ville ha riktlinjer. Jag ser bara positivt på det, säger en av de bloggande studenterna.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Komiskt. Även det svaret var ju censurerat. Jo, det är tragiskt att man kväver studenternas yttrandefrihet på det här viset. Är det den vägen universitetet vill gå så får studenterna välja att blogga på andra domäner än universitetets, helt enkelt.

Elina Jonsson sa...

men frågan är om de gör det - eller om de finner sig i att blogga på universitetets sida men undviker känsliga ämnen..? typ att universitetets sida skulle vara bra för karriären..?

vet inte - bara spekulerar. men nu har man ju hunnit träffa en hel del unga i arbetslivet och jag tycker att de tänker annorlunda än vad jag gör och gjorde när jag var alldeles ny i arbetslivet. jag ifrågasatte mycket mer. men det kanske bara var jag :) när jag tänker efter..

Pernilla sa...

Jag tror du har en poäng. Det här kan ju indikera för studenterna att bloggande på universitetets hemsida är en kick för karriären, men inte annorstädes. Det är väl inte för intet som de flesta (min egen uppfattning) bloggar anonymt och inte lika offentligt som du, Elina. Jag tror att det är få som vågar stå offentligt för vad de säger. Å andra sidan har de flesta bloggare inte lika mycket vettigt som du att säga. Så, ja. Det kanske bara har att göra med att du är du, trots allt. :-)