måndag, januari 17, 2011

Välskrivet

Hans Linde i söndagens Aftonbladet om SD och landsbygden.

4 kommentarer:

Vibeke sa...

"Etablissemanget" när inte självrespekten i 15%:s Skåne. WORD!

Men i den här debatten kan jag inte hjälpa att tänka att den läskigaste insikten inte är hur liten man känner sig långt borta från den så kallade makten. Det otäcka är att inse hur mycket makt man faktiskt har. Och ärligt talat. Hur hippt är Stockholm egentligen på en skala. Hufudstad känns jävligt 90-tal tycker jag...! BORING!

Elina Jonsson sa...

sant - många inser inte hur mycket makt de egentligen har.

men många på landsbygden är faktiskt väldigt maktlösa när det krävs fulltankad crosscountry volvo bara för att handla i ICA-affären flera mil bort - för att vägarna är så dåliga. tänk att då dessutom bli av med jobbet och inte har råd med bilen. åh jag led mig verkligen igenom den där krönikan. den stämmer på alla plan. v eller m kvittar liksom.

så tänker jag så mycket på alla nedlåtande stadsbor och stockholmare som ska skriva en på näsan hela tiden. som om vi inte producerar deras mat? som om inte norrland driver sveriges ekonomi?

men vad roligt - när du säger det - huvudstad känns faktiskt 90tal :)

Vibeke sa...

Jag förstår. Vill verkligen inte låta självgod och pingstkyrkerlig, för det är ju som du säger. landsbygdens/glesbygdens värde är reell. Och i Skåne framför allt önskar jag att "folk" inspireras av den "vi vänder oss över sundet och skapar en mer dynamisk region än Stockholm egentligen kan stava till"-attityd som faktiskt finns. (Men inte genom att misströsta i rasistpartier, så klart.) Så kan Borg och Stockholm stad stå där med sin "förträffliga" förbifart och aldrig bygga någon götalandsbana...!

Tänk om jag fick möjlighet att göra en långsiktig, strategisk marknadspositionering av svensk landsbyggd :)

Och nu kan jag inte hjälpa att komma in på det där med infrastruktur och snabbtågssatsningar. Visst är det anmärkningsvärt att länder som nästan är bankruppt (typ Spanien) bygger höghastighetsjärnvägar och tåg för att de tänker på framtiden. Och inte minst genom att ro hem EU-pengar. Sverige har inte ens sökt finansiering...! Kanske en konsekvens av svensk maktkulturs självtillräcklighet... även då EU-skepsismen är ganska jämt fördelad i Svea...

Elina Jonsson sa...

lite sent svar kanske - men varför inte faktiskt göra en långsiktig strategisk marknadspositionering av svensk landsbyggd..? :)