söndag, juni 06, 2010

Östergötland


Även vår östgötska flagga har varit ett stående inslag i min uppväxt - om än inte lika lokalpatriotisk som den skånska. Idag läste jag att det bara finns sex inofficiella landskapsflaggor - Skåne Östergötland Jämtland Småland Åland och Öland. Otippat att jag tillhör två av de landskapen. Enligt wiki används bara den skånska och den jämtska flitigt. Med andra ord är det dags att slå ett slag för vår gulblåa fana..!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så ska det låta! :D Jag skulle verkligen vilja se nån östgötska flagga vaja vid åtminstone en flaggstång i varje stad i Östergötland ^^ hehe och varför inte ett införande av flaggdag för vår fina flagga? :D (äger två stycken, finns att köpa på fröbergs i kolmården)

Elina Jonsson sa...

undrar om vi ens har någon. värt att kolla med pappa. annars kanske det blir ett besök på fröbergs :) så måste man sjunga östergyllen när den hissas och halas såklart..!

Anonym sa...

Hehe så klart! Kolla gärna in min Youtube-sida! där har jag två små filmer uppladdade om Östergötland ;) en med östergyllen-sången arrangerat för kör av min Pappa bengt-Göran Sköld, och en liten informationsvideo om östgötaflaggan ;) Stravinsky91 heter jag ^^

Elina Jonsson sa...

vad fina! och vilken fin musik av johan agrell.

Anonym sa...

Jaa, Johan Agrell var ju från Östergötland ;) han är typ Östergötlands egfen Johan Helmich Roman ;) (svenska musikens fader) :D