lördag, september 18, 2010

Rena 90-talet

Nu har jag min vana trogen studerat vallistor dan före dan. Och är helt tagen på sängen. Ingenting på partiernas hemsidor är översiktligt och klickbart. Ett parti har lagt upp vallistor men ingen länk till kandidaterna. Ett annat parti har inga vallistor utan presenterar lite allmänt folk huller om buller. Röstningen måste ju bli otroligt slumpartad.

Efter att ha googlat varenda landstingspolitiker inom moderaterna i Östergötlands län - från en papperslapp! - så tittade jag lite slött på en centerfilm. Och tänka sig att centern gav mersmak. Dessutom hade centern sina vallistor på nätet om än inte klickbara. Så visade det sig att jag känner trean på landstingslistan - Lars Vikinge - som är väldigt trevlig och engagerad. Doktor i etik och skogsbrukare. Visserligen åt det ekologiska hållet men minns att vi haft givande samtal så det är ingen ekomjölksfanatiker. Bra val. Kandiderar även till riksdagen.

Men visst känns det väldigt 1999 att pussla mellan papperslappar och kontakter och mamma och pappas rekommendationer. Att partierna skulle gått in i Social Media 2.0 är ett enda stort skämt. EPIC 2014 är knappast ens i horisonten för svensk valrörelse.

Inga kommentarer: