torsdag, juli 16, 2009

Världen blir bättre - vi måste bli bättre


Tyvärr har jag ännu inte hunnit titta - men ser fram emot en långsittning med favvon Hans Rosling till helgen..!

2 kommentarer:

Peter Madison sa...

Jag har också tjusats av Roslings fina prickstatistiks presentationer. Ändå. Jag kan inte tycka att världen är bra/bättre när jag bara behöver öppna ögonen och se på Rapport, läsa tidningar, kolla på nätet och se vad som pågår därute. Galet. Vi må ha tusen tv-kanaler, 100 megabit bredband och mat i överflöd. I den här delen av världen. Men är det en bra värld? Mår vi bra? Innerst inne?

Just nu har Sverige EU-ordförandeskapet och Stockholmsprogrammet ska malas igenom och klubbas i december. Är det bra för människan och världen? Blir vi lyckligare av att övervakas och kontrolleras? Kan Roslings prickar säga att vi har det bättre?

Världen kanske är bättre nu men vi behöver bli ännu bättre. Ljusår bättre. Frågan är bara hur och med vilka...

Btw, jag ÄR optimist och rätt glad av mig.
Lite pissed off bara just nu...:)

Hoppas du får en bra helg!

Elina Jonsson sa...

räknas ett svar ett år senare..?

tyvärr kom din kommentar när jag hade så vansinnigt mycket att göra att jag inte hade tid med det svar du förtjänade. sen försvann det i min inkorg och sen jag såg det på försommaren i år har jag tänkt mycket på det.

idag läste jag ett stycke som du nog skulle uppskatta. lagt upp det på bloggy nu precis.

världens potential är bättre än någonsin. roslings prickar talar sanning. det är bara upp till var och en av oss att genom vänlighet och ödmjukhet njuta av allt som finns.

övertygad..?! :)