lördag, maj 04, 2013

SD som invandrare

Träffsäker frågeställning till SDs Erik Almqvist som nu säger sig fly Sverige av rädsla för politiskt våld. Samtidigt skulle jag vilja veta mer om hans 30+ polisanmälningar - för om det nu är så att han är förföljd så är ju det lika förkastligt som hans egen politik. Det bästa vore trots allt om vi kunde kommunicera lite mer. Empati kommer med kunskap och kunskap kommer med utbyte.

3 kommentarer:

linda sa...

exakt hur får han ihop ekvationen att "fly" sverige till ungern? det går över mitt förstånd och in på hönsas som vi säger på slätta.

Elina Jonsson sa...

samtidigt ser jag det som ett misslyckande när svensk politisk debatt inte kan hantera SD och bjuda in till samtal och ökad förståelse. klimatet är så hårt i sverige på nåt vis. inget blir bättre av att anklaga varandra oavsett åsikt - känns som att alla blir lika goda kålsupare.

än mer skrämmande - med tanke på ungerns inrikespolitik - är att erik almqvist kommer att hitta en hel del likasinnade och få än mer bränsle hem till sverige.

Elina Jonsson sa...

om sd skulle träffa och umgås med människor utanför sd och med mer brokig bakgrund så skulle sd vara ett minne blott. vem vågar bjuda på första koppen kaffe..?