onsdag, augusti 13, 2008

Noterat

Alldeles nyss luftades stridsplanen. Rakt över vår gård och lågt som tusan. Med tanke på hur lite det har flugits det senaste året är det inte utan att man sänder en tanke till Georgien. Igår sa försvarsministern att Sveriges militär måste kunna svara på ett hot betydligt snabbare än inom ett år. Kanske därför det flygs igen. [Just det. Hemma igen.]

4 kommentarer:

Robert W sa...

I år är det visst 4 000 (!) personer i Sverige som gör sin värnplikt. De flesta av dem ska väl tjänstgöra i Afghanistan, antar jag.

Det känns ju tryggt att Sveriges beredskap är god. Fast vi har väl kommit till ett läge, då freden i Europa är vunnen för alltid, och den ryska björnen har blivit ett lamm. Inte skulle väl Ryssland någonsin hota ett grannland...

Elina Jonsson sa...

jag är så himla kluven kring militären. visst vill jag ha fred. men vad gör man om någon attackerar..? blir ockuperad..?

åtminstone borde vi ha någon slags överlevnadsutbildning för folket. hur många klarar tio dagar utan ström..? på vintern..?

i onsdags återupptog jag läsningen av anna politkovskajas putins ryssland. kunde knappt sova natten till torsdagen. otäck bok. och på torsdagnatten hände georgien. kusligt.

rekommenderar verkligen boken. ryssland är mer björn än kanske någonsin tidigare..

Elina sa...

hej. vilken fin blogg du har och dessutom fint namn.
Ha det bra.
kram Elina

Elina Jonsson sa...

åh tack så mycket..!

ja visst är elina fint. ser också via min bloggstatistik att många söker på just elina när de hamnar här.