lördag, december 31, 2011

Aldrig mer nyår i Zugdidi

Hela veckan har folk smällt smällare precis överallt men tolvslaget var obeskrivligt. Folk sköt stora fyrverkerier rakt ut på gatan från sina fönster. Vissa fyrverkeripjäser föll till marken och dröjde innan de small medan en brände av redan i grannens trapphus. Glad att vi inte har grannar mittemot. Samtidigt sprang småpojkarna runt med smällare mitt bland alla fallande och pyrande pjäser. För att inte tala om ljudnivån när fyrverkerier bränner av precis i höjd med ens fönster. Känns som att jag just klivit ur en krigszon under fullständig attack.

Värsta är att jag - givetvis - som svensk tänker på alla skador som måste vara en följd. Små pojkar och berusade män - med största säkerhet inte en enda kvinna för så uppdelad är befolkningen - sprätter livsfarlig pyroteknik på varenda millimeter av staden.

2 kommentarer:

Vibeke sa...

Låter som nyår på Möllan. Och jag skojar inte. Det bisarra här är dock de riktiga skottlossningarna de senaste dagarna. Vad är ett för tidigt fyrverkeri och vad är det inte...? Galghumor: bäst att ducka cause you never know. På riktigt: inte ok någonstans.

Elina Jonsson sa...

så är ju malmö lite utomlands också ;)