fredag, mars 18, 2011

Stor humor

Häromdagen fick jag tips om en läsvärd krönika av Teo Härén. Jag läste krönikan och svarade min vän att den var bra men att jag inte är särskilt förtjust i varken Härén eller interesting. Kollade inte närmare på avsändaren. Vilket jag förstås borde ha gjort. En timme senare hade jag nämligen fått mejl från Teo Härén som försiktigt undrade varför jag inte var så förtjust i honom. Hahaha.

Så jag svarade ärligt att jag inte orkar med mer stockholmifierad världsfrånvänd media för inbördes beundran. Hur alla ska renovera och äta ekologiskt och resa till Indien och Kina - på engelska! - för att sen komma hem och berätta hur visa de blivit. Och framförallt hur osvenska de är. Utan att öht begrunda turismens baksida ekologismens omöjlighet konflikters ursprung och - kanske framförallt - kejsarens nya kläder inom tullarna och i närförort. Kanske var lite väl hård..? Kanske är det jag som inte förstår meningen med det svenska livet..?

Ännu inget svar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

länk!!
/C

Elina Jonsson sa...

hoppla! hur kunde jag missa..?! uppdaterat nu iaf :) tror du kommer gilla krönikan!

Vibeke sa...

Visst behövs mer inputs när navelstadens anspråk på vidsynthet tenderar att slå över i självgodhet. Väntar därför med stor spänning på svaret och hoppas att de ber dig att hoppa på skutan ;)

Elina Jonsson sa...

svaret stärkte mig ytterligare i min uppfattning tyvärr. men samtidigt ingen överraskning.

ser fram emot att rekrytera till vår egen skuta vibeke :)