torsdag, mars 31, 2011

Förväntningar

Senaste dagarna har en av mina finaste vänner berättat för mig att jag är vacker trygg smart och vansinnigt inspirerande samtidigt som en annan person menar att jag är bortskämd och nonchalant. Förvånat inser jag hur jag ytterligare stärker mina positiva sidor när jag är med den förstnämnda vännen och tyvärr mina negativa sidor när jag är med den sistnämnda. Som en spiral. Nästan omöjlig att själv påverka.

4 kommentarer:

Vibeke sa...

9A-ekvationen gör sig gällande över allt här i livet. Jag håller för övrigt helt med din första vän. Hon är helt spot on :)

Elina Jonsson sa...

verkligen 9A-ekvationen..!

älskar den där första vännen :) fina är att hon är precis lika vacker trygg smart och vansinnigt inspirerande..!

Pernilla sa...

Endast den första av dessa två är en vän över huvud taget.

Det är märkligt hur man ofta kan låta de negativa sakerna få större inverkan än de positiva.

Även jag instämmer med att du är fantastisk. Du är på många sätt en förebild i mitt liv. Inget hindrar dig och inget är omöjligt. Positiv energi! Sånt gillar vi!

Elina Jonsson sa...

åh vilka fina ord - tack..!! hoppas du vet vilken energi jag får av dig hela tiden också. även att vi inte ses så ofta - understatement :) - så vet jag att du alltid finns nära med en massa härlig visdom. vänner som du ger mig så mycket energi att jag i hjärtat känner att allt faktiskt är möjligt. härligt att dela det..!

apropå förvängningarna så håller jag med dig om vem som är vän och inte men jag är inte heller helt oskyldig i den andra situationen. eftersom jag triggas och på nåt vis bekräftar förväntningarna. eller kanske fördomarna snarare. orkar inte riktigt vända situationen.

men visst är det märkligt hur man låter de negativa sakerna få större inverkan än de positiva. när de är så mycket mindre och färre :)