torsdag, augusti 05, 2010

Men så lär er nån gång då!

Köp svenskproducerad mat. Hur svårt kan det vara att förstå kopplingen. Det är inte svensk köttproduktion som driver fram livsfarliga sjukdomar i fabriker. Svensk köttproduktion är precis så reglerad som svensken vill ha den. Samtidigt väljer femtio procent av alla dessa så upprörda svenskar att köpa utländskt griskött. 50%. Kött som inte alls produceras enligt våra krav. Det är alla ni som ska känna dåligt samvete - inte vi som gör ett medvetet val.

Och varför braskar varenda tidning på med kött-är-farligt-rubriker varenda gång det är någon slags högsäsong för kött - läs julskinka vid jul, lamm vid påsk, gris vid grillsäsong..? Veganrörelsen..? Iaf någon som ogenerat lobbar hårt på eller bland journalisterna. Någon som uppenbarligen inte är insatt i svenskt jordbruk.

Grisar ligger gärna tätt på varandra under värmelampa - även om de bor stort. Bra att veta när man ser svenskans foton.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Djur är Människor!
MAN HAR DE DJUR MAN FÖRTJÄNAR, OCH DJUR HAR SAMMA RÄTT TILL LIV OCH SKYDD SOM BARN!!

Elina Jonsson sa...

Djur är djur och inte människor. Däremot är människor också djur - om man vill vända perspektiven en aning.

När man arbetar med djur tar man hand om dem och ser till att de mår bra. Olika djur har olika livsbetingelser - vilka måste tillgodoses. Änder trivs i iskallt vatten. Grisar trivs tätt tätt samman under värmelampa. Viktigast av allt är att sköta om dem ordentligt. Att sedan döda och äta upp dem är en helt annan sak.

Anonym sa...

Politiken i Sverige går ut på att vi inte ska ha någon matproduktion i landet. Jordbruk är omodernt, och våra länsstyrelser gör allt för att förstöra för våra bönder.
/Bonde

Kurt sa...

Det är mycket naivt att tro att svensk djurhållning skiljer sig något från den som råder i resten av EU när Eskil Erlandsson är jordbruksminister!

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/lat-kossan-slippa-1.1142635

Elina Jonsson sa...

bonde - håller med dig precis. folk förstår inte att mat måste produceras och framförallt - folk förstår inte HUR mat produceras. märkligt dessutom att media verkar tro att bönder inte tycker om sina djur. vi som kliar och klappar på dem varje dag..!

kurt - eskil erlandsson verkar inte vara vassaste kniven i lådan (jag kan ha fel) men svensk djurhållning skiljer sig fortfarande mycket från dansk och polsk.