måndag, augusti 02, 2010

Femtio MR-bloggar

Känner inte till Online Degrees - men Schabas är skön - så länkar han så länkar jag. Visserligen kan det vara läge att läsa in sig lite på MR-bloggarna men risken är att drunkna i floskler och sk brinnande engagemang. Tar en i taget tror jag. Dyker i med snorkel så att säga.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

På detta ämne måste jag rekommendera www.kiva.org

Mikrolån i facebook-community-anda.

Elina Jonsson sa...

gillar verkligen kiva men har ännu inte tagit steget. har du..? några tips..?

Pernilla sa...

Yes. Jag är kiva-aktiv! Har precis blivit medlem och började försiktigt med två lån. Många andra medlemmar go bananas och har 20-30 lån på gång samtidigt. Minsta summa att låna ut är $25.

Ett tips är att du går med i olika "team" och interagerar med andra kiva-medlemmar för att diskutera konceptet eller för att få nya uppslag på hur man kan hjälpa på andra sätt. De flesta medlemmar är engagerade även på andra sätt.

Ett annat tips är att låna ut till entreprenörer (som låntagarna kallas) som är knutna till "mikrolåneinstitut" med en hög återbetalningsprocent. Det kan såklart bli strul med återbetalningarna av olika skäl, men jag inbillar mig att det svinn man som rik västerlänning kanske står ut med i hopp om att pengarna kanske hamnade hos entreprenören för att denne inte kunde betala tillbaka, i många fall istället hamnar i fickan hos mikrolåneinstituten.

Man kan även checka hur hög ränta de tar av entreprenörerna. Kan vara värt att kolla på.

Allt info är snyggt och prydligt presenterad i en faktaruta för respektive entreprenör som är presenterad med bild och info om familjeförhållanden samt vad pengarna ska användas till.

Det är klart att man inte kan veta om organisationerna/instituten i slutändan roffar åt sig mer av kakan än tänkt, men genom att kontrollera bifogad info kan man åtminstone eftersträva att det går rätt till.

Gå med du också!

Elina Jonsson sa...

vilken pedagogisk genomgång - tack..! har haft sidan under uppsikt i snart två år nu - men strandat just på dina motargument. att man inte känner att man har full koll. men nu så :) toppen!

Pernilla sa...

Toppen!

Jag har skickat en invite till din gmailadress!