söndag, juni 14, 2009

Att leva i New York


Bloggy visar inte hela bilden av mitt liv i New York. Detaljer som jag borde nämna oftare är den tryckande värmen med hög luftfuktighet som klibbar längs ryggen. Och åskoväder som innan de bryter ut driver en till vansinne. Tänk inledningen på Mästaren och Margarita.

För att inte tala om alla såsiga råttor som masar sig runt i tunnelbanan eller ligger platta på avenyerna. Kanske att jag borde nämna halvdecimeterstora waterbugs på de mest oväntade ställen - no names no shames - liksom lite mer hanterliga kackerlackor på Dunkin Donuts.

Visserligen har jag tidigare beklagat mig högljutt över alla shysh baby god bless you mama och yo sexy men dagens två blottare var bara too much. När jag var på väg från affären mitt på blanka eftermiddagen. Precis därefter passerade jag iofs en nyfångad bov i handklovar - vilket väl kan klassas som mer spännande än irriterande.

Och så sopodören - särskilt i närheten av restaurangerna i de mer bohemiska kvarteren - mina favvosar alphaville chinatown och wburg. Liksom såklart ur trottoarluckorna när soporna dras fram kvällstid.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ser att du är bosatt i New York?
Är fruktansvärt sugen på New York, har kollat lite på skolor där men det är så jädrans dyrt, har funderat på att studera till Journalist eller Kurator . Har aldrig varit där men det känns så himla rätt. Men ja vet heller inte om jag vågar ..

Mvh
Anna

(anna_renberg@hotmail.com)

Skulle behöva din hjälp!

Elina Jonsson sa...

Just nu är jag inte bosatt där men har bott där i två år. Själv skulle jag aldrig ha flyttat till New York om jag inte hade haft en aledning. För mig har FN lockat mer än staden i sig. Därmed inte sagt att jag inte trivts fantastiskt bra.

Som jag har skrivit ovan är New York inte bara en dans på rosor utan även tuff konkurrens med hårt arbete för att betala dyr hyra och stå ut med betydligt lägre standard än i Sverige.

Om jag vore som du skulle jag kravlöst åka på semester dit först. Trivs du bra - kolla då på lite skolor och sök stipendier. Men rusa inte in i New York för New York - utan flytta dit för din egen skull..!

Elina Jonsson sa...

Och lycka till såklart :)

My Ivarsson sa...

Hej! Hur fick du ditt green card? verkar ju jätte svårt!!

Elina Jonsson sa...

ah ja det verkar onekligen lite klurigt :) men jag har aldrig behövt något då jag praktiserat och arbetat för UD större delen av tiden. en period bodde jag i new york medan jag arbetade med min första bok. då behöver man ju inte heller grönt kort.

mitt tips är att antingen söka arbete i USA via ett svenskt företag eller via UD förstås. annars söka en utbildning i USA för då får man stanna och arbeta en tid.

lycka till..!