måndag, oktober 17, 2011

Reality check

Nästan hälften av maten jag köper - under ytterst kritisk granskning - visar sig ändå vara dålig när jag burit hem den. Oftast pga strömavbrott som butiksägaren underlåtit att informera om - helt enkelt för att de inte har råd att slänga maten. Allt måste i vilket fall sköljas skalas kokas och stekas. Frysas. Nötter som inte fryses börjar krypa. Medhavd mat blir snabbt dålig i värmen. Restaurangerna har alltför dålig hygien så magsjukerisken är femtio femtio. Nu när det regnar och vattnet stiger kan man inte heller köpa en kaffe i kioskerna utan att riskera magsjuka. Nämnde jag kackerlackor och möss i köket. Tveklöst det som är svårast för att inte säga det enda som är svårt. Maten är liksom allt.

4 kommentarer:

Lasse sa...

Jag läste en intressant läkarartikel om varför skandinaver har så stor risk att få diabetes och varför vi är så allergiska. Tydligen har vi extra bra immunförsvar i norden eftersom våra förfäder hade så vidriga levnadsförhållande och var tvugna att klara infektioner och liknande. Tänkte att det är under sådana förhållanden du lever i nu som de hade förr..... Det kanske stärker;)

Elina Jonsson sa...

låter som en väldigt intressant artikel..! kanske har även kalla vintrar påverkat vår arbetsmoral..?

just nu känner jag mig lite nedbruten men tänkte åka hem och bunkra lite smarta saker och sen ner igen. psykiskt härdad blir man ju alltid ;)

minns peking för en sådär tolv år sen när du sa att det som inte dödar det härdar.. så sant så sant.

Märtha Jonsson sa...

Jag får försöka reparera och preparera när jag får dig under mina vingars skugga

Elina Jonsson sa...

längtar oändligt...!