onsdag, mars 03, 2010

Förtydligande

Avdragen för RUT och ROT leder till ökade skatteintäkter då svarta tjänster har blivit vita. Alltså tas inte pengarna från offentlig sektor till privat sektor utan avdragen betalar sig själva. Samtidigt minskar arbetslöshetsersättning och socialbidrag. Samtidigt får människor större makt över sina liv. Allt jag ville meddela. Fortsätt verksamheten.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh. Kunde inte hålla med mer. Här skjuter sig Mona i foten och träffar samtidigt skrovet i socialdemokratins sjunkande skepp.

Elina Jonsson sa...

det var ord och inga visor..! härligt att höra att fler inser hur det ser ut i verkligheten.

Pernilla sa...

Jag tänker att om det här är S syn på valfläsk så är det dags att huke sig i bänkera..!

yix sa...

Rut eller ej är en skitfråga. (haha)

Kan vi sluta älta detta tröttsamma avdrag som få människor har använt sig av och handlar om växelpengar i det stora hela. Klart folk ska kunna köpa städhjälp, bra att man verkligen systematiskt börja prissätta kvinnors gratisarbete i hemmen, men det är fan kränkande att göra det till en Kvinnlig entreprenörsfråga. Vafan, som om kvinnor inte kunde göra ngt annat än städa och ska de bli entreprenörer så ska det ske inom städning.

Jag kan inte förstå att rut får det genomslag i debatten när i skymundan telecompaket och Acta fortskrider. Städhjälp vs grundläggande mänskliga rättigheter....hm...

Elina Jonsson sa...

vitsigt med skitfråga :)

håller helt med dig om att andra frågor borde få större utrymme. men tre aspekter gör RUT-avdraget till en stor ideologisk fråga:

1. det ger jobb till människor som annars inte har någon som helst chans att komma ut på arbetsmarknaden - vem för deras talan?
2. jfr med ROT-avdraget som inte ifrågasätts öht pga att byggarbetareförbundet är så pass mäktigt att (s) aldrig skulle drömma om att avskaffa ROT - trots att summorna är betydligt högre än RUT och enbart går till villa- och bostadsrättsägare!
3. hjälp i hemmet gör dessutom att föräldrar - kvinnor - i större utsträckning har möjlighet att göra karriär. för att detta inte bara ska vara till för höginkomsttagare krävs ett avdrag.

givetvis blir detta en valfråga eftersom alliansen ser att de rödgröna såväl är splittrade (mp) som att (s) inte är vattentäta i sin ideologi. alltså är frågan mer ideologisk än relaterad till summorna.