lördag, maj 02, 2009

Åh vilken underbar intervju


Inte bara läsvärt utan också sevärt. När det slår mig hur otroligt avlägsen miljön tonen rösten dialekten atmosfären eftertänksamheten lugnet - tiden! 15 minuter! - känns så riktigt kniper det i hjärtat. Varför har vi inte sådana här intervjuer i TV nuförtiden..? Anses dessa insiktsfulla människor medieovänliga..? Och i så fall enligt vem..?

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Jösses vad jag kommenterar ofta på din blogg Elina. Kan bara inte låta bli när det du skriver och postar är så bra! (Vilket får mig att undra varför inte fler av dina säkerligen väldigt många läsare kommenterar.)

Vilken fantastiskt skönt insiktsfull ung kvinna som intervjuades! (Måste också bara älska reportern och t.ex. frågan 8 minuter in i klippet, efter en lång harang där hon beskriver textredigeringen och sen frågar: "Varför arbetar du så med språket?" Haha. Obetalbart! Så 80!)

Jag trodde i ärlighetens namn att jag skulle avsky klippet och redan efter 30 sekunder var jag redo att stänga av det men tänkte att jag skulle se vart det bar av. Efter 5 minuter var jag såld. Åh, vad jag älskar att få mina fördomar krossade! For reals.

Pernilla sa...

Update: Efter att ha googlat henne och insett att hon, Mare Kandre, gick bort för 4 år sedan så fick just intervjun ytterligare en dimension, just med avseende på de tankar kring döden som hon talar om.

Elina Jonsson sa...

åh tack snäckan! också lite förvånad över hur få kommentarer jag får medan jag ser via stats att läsarna återvänder. en hel del väljer också att kommentera off-bloggy vilket jag tycker är lite synd. särskilt när det är väldigt begåvade kommentarer.

apropå filmen hade jag nästan tänkt skriva att man inte fick ge upp de första trettio sekunderna med rubriken. men så tänkte jag att bara postningen i sig garanterar kvalité. haha :) så fint att du höll i..!