tisdag, juli 08, 2008

TV och radiotips så det står härliga till

Och som vanligt har jag under en sedvanlig viloperiod konsumerat en alldeles förfärlig massa media. Så här följer ett pärlband av rekommendationer från mig till er.

Tittar vanligtvis bara på Gomorron Sverige Fredag med nyhetspanelen och nöjespanelen - för att de ger en bra debattisk bakgrund till de lite mer kortfattade TT-nyheterna. Men i helgen utökade jag - efter tips från mamma - även till torsdagens morgonprogram. Först ut var Jan Eliasson som förklarade att en god medlare har god tajming, språkets gåva, kulturförståelse och en stor dos personlighet. Minsann. Därefter debatterades FRA-lagen med Centrum för rättvisas Clarence Crafoord och Advokatsamfundets Anne Ramberg. Väldigt intressant att Anne Ramberg vågade vara så klarspråkig.

Av en slump slank jag sen in på onsdagens program och skrattade gott åt en bisarr debatt mellan Erik Hörstadius och Bangs chefredaktör Sonja Schwarzenberger angående herrtidningens vara eller icke vara. Seriösast var utan tvekan programledaren som blev lite less på slutet. Och inflytelserikast är nog handlaren som slutar sälja tidningarna.

För att inte tala om alla dessa fina sommarpratare. Inga-Britt Ahlenius från 2006 slank med i gruppen nedladdningar via iTunes. En av de bästa pratarna någonsin. Märks att hon kommer från berättarvärmland. Förebild av stora mått. Och som alltid är Lena Nevander Friström - 2007 - fantastisk att lyssna till. Som ni säkert vet gick hon bort för någon månad sedan och Sverige blev en stark personlighet fattigare. Sist men inte minst Michael Treschow - också 2007 - som visade en nytänkande och tidsenlig sida av svenskt näringsliv.

2 kommentarer:

linda sa...

jag vill också bo i ett land där det går att titta på svensk tv på internet...igår kunde jag inte ens betala en räkning för internet var så segt...

Elina Jonsson sa...

åååååh linda now you're breaking my heart. när ska du revolutionera bangla..? haha fast samtidigt nästan lite underhållande att du inte ens kan betala en räkning. då är det riktigt segt. tänk så långt bort att streama en film...