söndag, mars 29, 2009

Inte undra på att man fildelar


Ibland blir jag så himla upprörd. En dator stulen en dator kraschad och nu säger mitt itunesbibliotek att jag bara kan byta en gång till - hur de nu räknat tre till fyra - och har dessutom mage att kalla det successful.

7 kommentarer:

axel sa...

Du kan ju alltid avauktorisera vissa datorer. När jag köpte ny dator i vintras avauktoriserade jag helt enkelt alla datorer och började på en ny kula (börja med att auktorisera min nya dator).

Det finns en gräns på 5 datorer, men det säker inte vilka datorer det är. Du väljer själv.

Elina Jonsson sa...

tack för kommentaren - nu har jag botaniserat lite och delvis har jag rätt för jag kan inte avauktorisera en dator som jag inte har tillgång till.

MEN du har helt rätt i att när jag väl når fem datorer - alltså först då problem uppstår - kan jag nollställa kontot och avauktorisera alla och sen auktorisera nästa dator på nytt. om jag förstått deras info rätt.

http://support.apple.com/kb/HT1420?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

Elina Jonsson sa...

men kombinationen av att mycket musik saknas - inte kan spelas i serato - kräver administration - fortfarande är dyr - gör att jag fortfarande inte anser itunes beatport juno traxsource osv - som tillräckligt bra alternativ till fildelning.

Pierre sa...

Håller med dig, det är vansinnigt. Men till Apples försvar kan sägas att de sedan några månader enbart säljer musik utan DRM-skydd på iTunes, du slipper sånt här i fortsättningen med andra ord.

Elina Jonsson sa...

se där. alltid något :)

Figge sa...

jorå, det går att avauktorisera alla på studs: http://www.macworld.com/article/49193/2006/01/deauthorall.html

Elina Jonsson sa...

så pass..!

ändå ingen övertygad köpare ;) vill ha guldprogrammet som har all musik billigt smidigt och användbart.

säger jag som i helgen köpt inte mindre än två DVD-skivor. haha. humor.