söndag, mars 29, 2009

Allt började med ett punkterat däck


Resan till Gudauri började i en sprillans ny lyxjeep med värme och CD. Men när den andra - mindre lyxiga - bilen i följet fick punka erbjöd jag mig att vänta och låta kvinnor barn och hundar åka vidare. Ganska snart fick vi en ersättningsbil som snarast går att likna vid ett militärfordon - och alls ingen besvikelse i mina ögon. Efter en timmes krigs- och fotbollssnack blev vi plötsligt stannade av en polisbil. Då fortkörning med vår jeep var en omöjlighet var vi minst sagt förvånade.

M klev ur och mötte polisen som glatt frågade om det var han som var M [för och efternamn]. Smått chockad svarade han att ja det är jag vad har hänt. Jo - förklarade polisen - det är så att vår kollega i Gudauri har glömt sin mobilladdare så vi tänkte att du kunde ta med den.

Vad svarar man på den. Storebror ser dig. En mycket lång historia visade att den som hjälpt oss med ersättningsbilen kände polisen som beklagat sig över laddaren och då fått den briljanta idén.

Efter denna incident satt vi alla som på nålar och väntade på det tredje. Magiska ting kommer ju i tre. Fortfarande något osäker på vad som kan räknas till det tredje. Möjligtvis att vi hamnade bakom en Lada Niva som kört fast i snön på väg till hotellet. Men kanske inte helt magiskt.

Sen blev det oväder över helgen och på måndagen var mackie död.

Inga kommentarer: