fredag, mars 27, 2009

En torsdag med pappa


Imorse lite efter åtta åkte jag mamma och pappa hemifrån. Tillbringade en timme som bud (!) på Stockholmsmässan innan jag och pappa åkte vidare till amerikanska ambassaden. Efter ett par turer för många hade jag fått en härlig solig men något oväntad rundtur på söder och östermalm. Väl på ambassaden var jag försenad så jag fick lämna pappren till vakten och hoppas på det bästa.

På vägen hem till Klefstad stannade vi till på en vägkrog och jag insåg att det nog var första gången i mitt liv. Vilken upplevelse. Fick John Steinbeck-vibbar vilket inte bara är positivt.

Väl hemma bytte storebror till sommardäck medan jag packade böcker och pappa skrev ut fakturor. I Linköping levererade vi sen böcker via både posten och speditionsfirma och så till två boklådor. På vägen hämtade vi även ut nya mackie - aka the monster - som nu lanats och verkar innehålla lika mycket osorterat elände som mackie. Men med ungefär 100 GB större minne så inga konstigheter.

Så åkte vi till Neva Books & Pics i Rimforsa där vi lämnade tre böcker och köpte två. Stiligt. Efter denna fullmatade dag var vi väldigt uppåt och reflekterade inte så noga över den lilla detaljen att vi glömt tanka. När vi insåg detta låg vi bakom en timmerbil mitt i mörkaste skogen i Småland helt utan tillstymmelse till liv i närheten. Tysta såg vi mätaren gå från 50 km till tom tank till 40 till 30 till 20. Vid 20 dök det upp en Statoil - för lastbilar..! Mycket fascinerande men vi tankade iaf lättat innan vi tog den obligatoriska kafferasten.

Efter en stund började det snöa och vid Brösarp bytte vi så jag körde sista biten. I kolmörker och hällregn låg jag över mittlinjen för att slippa vattenspåren. Och med en såndär inhemsk Österlenare liggande precis bakom men inte tillräckligt precis för att köra om. Så det var en tajt sista timme innan vi äntligen landade i vårt andra hem Haga.

6 kommentarer:

Håkan sa...

lite nyfiken på hur en "såndär inhemsk Österlenare" ser ut nuförtiden :)

Elina Jonsson sa...

hahaha det är en sån som mamma som sitter framåtlutad vid ratten och spejar efter närmsta tillfälle att köra om. nästan med huvudet ut genom sidofönstret. helst i träskor såklart :)

du ser. jag önskar jag vore...

Håkan sa...

som mamma? då räknar vi in utflyttade Österlenare också.

Jag är tydligen i riskzonen ;)

Elina Jonsson sa...

haha ja för hon genomgår en tydlig förändring så snart vi kommer söder om den där sk landsvägen.

lyllos som är i riskzonen :)

Kinna sa...

härlig beskrivning av vägen ner. Undrar om jag är en sån där "österlenare"...

Elina Jonsson sa...

tack. tror du är lugnare än så :)