torsdag, mars 12, 2009

En olycka kommer sallan ensam

Inom loppet av en vecka har min mac dott och bada mina bankkort lagt av. Samtidigt har sakerhetssitautionen i Gori forsamrats sa pass att jag inte kan vara kvar.

Tur i oturen att jag planerat in lite resor och alltsa inte fysiskt ar i Gori den sista tiden. Tur i oturen ocksa att jag levererat boken till tryck. Annu mer tur i oturen att mina georgiska kollegor ar rika som troll och har forsorjt mig tills jag lyckats ordna cash i Tbilisi.

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://asalindestam.blogspot.com/2009/03/osse-och-gergien-nu-ar-det-slut.html

Kalle Kniivilä sa...

Angående datorn: du vet säkert detta, men för säkerhets skull. Om man råkar hålla nere F1 (knappen för att minska ljusstyrkan) för länge så slocknar skärmen helt. För att få tillbaka bilden får man då hålla nere F2.

Har du prövat att koppla datorn till en extern skärm?

Helt annan sak: vad har hänt med säkerhetsläget i Gori? Varför är det farligare än innan?

Elina Jonsson sa...

tack for lanken..!

apropa sakerhetslaget sa ar det inte sa farligt som det later utan mer en administrativ justering som kommer med all rorelse pa varen. paverkar varken personalen eller arbetet sarskilt mycket - men det paverkar mig som inte omfattas av personalvillkoren.

apropa datorn sa ar jag - som tur ar - gammal IT-rav sa jag gick igenom de olika rebootarna och klassiska trick som total urladdning av batteriet osvosv. men pa apple store i onsdags fick jag beskedet att grafikkortet ar helt forstort - funkar inte ens med extern skarm.

alltsa blir det en ny macbook pro nar jag kommer hem om tva veckor.. vilket saklart ar en evighet for bloggy...