onsdag, juni 25, 2008

Lunds många skepnader

Sydsvenskan skriver om Lunds klassiska industri. Otroligt läsvärt - särskilt om man kan sitt Lund. Juristerna läser i televerket och tryckeriet och lunchar i smedjan. Och ja. Lund är min favoritstad alla kategorier. New York Petersburg och Moskva får snällt dela silver.

Fotot ovan ingår i en hel fotoserie från kulturkvadranten på väg hem klockan sex en sommarmorgon 2006. Underbara minnen.

4 kommentarer:

linda sa...

jag har också blivit lundnostalgisk! ville åka dit nu på semestern, men energin och tiden tog slut. nästa gång.

Elina Jonsson sa...

haha nu lusläser du verkligen bloggy linda..! vad sägs om att göra en revival i lund och doktorera om en sådär fem år..? eller har vi blivit too cool for lunda school och drar till columbia istället..?

men åh vad nice det hade varit med en liten doktorspromovering med kanonskott....

linda sa...

har varit dålig på att läsa så det var läge att uppdatera mig om dina förehavanden! fantastisk läsning som alltid!

jo alltså det där är inte en tokig idé. diskuterade den så sent som igår med en fellow fd lundabo här i dhaka. kom dock fram till att det får bli max två år i lund, resten av forksningen på annan ort. men gärna kononskott vid doktorerandes slut...är det en plan?!

Elina Jonsson sa...

med en brasklapp för underbara columbia så är det faktiskt en plan. måste bara ut och pröva vingarna några år först. om fem år..?

det är ju ultimat att skaffa barn samtidigt som man forskar :) eller så kanske man skulle forska när de börjar skolan... tål att tänkas på..