måndag, juni 30, 2008

Elisabeth Massi Fritz

Mamma ringde och bad mig sätta på radion. Elisabeth Massi Fritz är en av familjefavoriterna och hon är sommarpratare idag. Mycket bra. Lugn och säker. Östgöte. Advokat som beskriver hedersrelaterat våld och sexualiserat våld på ett mycket pedagogiskt och förklarande sätt. Att utvisning är det mest kännbara straffet och varför samtyckesformen bör införas. Intressant juridik.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lyssnade också på Elisabeth Massi Fritz sommarprat. Den kvinna hon hänvisar till, rikskriminalens tidigare expert på hedersrelaterade brott, Kickis Åhré Älgamo höll i en halv dags utbildning i just hedersrelaterat brott för kammarrätten i våras. Hon var så oerhört inspirerande och kunnig. Hon var så fantastiskt duktig att flera av oss fick känslan av att det var just det här som vi ville arbeta med, egentligen. :-)

Exempelvis studerade Kickis islamologi för att i förhörssituationer lättare kunna argumentera emot de misstänkta (män) som hänvisade till koranen i samband med hedersförtrycket. Cool kvinna, helt enkelt. Som fru Massi Fritz, ungefär.

Elina Jonsson sa...

åh känner igen hennes namn så himla väl. tror jag antingen har sett henne på tv eller läst henne nånstans. minns att jag reagerade men inte hur.. roligt att hon var så bra..!

älskar föredrag när man känner sig så inspirerad att arbeta med något eller förändra något.

kunskap är verkligen nyckeln till allt - tror verkligen hon fick en fördel av att lära sig islamologi.

några andra spännande personer du kan rekommendera..?

Anonym sa...

En annan spännande person som det iofs kanske inte är någon hemlighet att jag diggar rätt stort är Elisabeth Fura Sandström. Jag satt bredvid henne på en bankett för ett år sen och hon var verkligen en jättesympatisk person. Jag grillade henne på en massa frågor om Europadomstolen och arbetet som jurist och efter den middagen så är hon en stark favorit. Henne skulle jag verkligen vilja höra som sommarpratare. Hon är, trots sitt uppdrag, tyvärr lite anonym utanför jurist-Sverige. T.o.m. inom jurist-Sverige är hon faktiskt lite halvt anonym om man inte är förtjust i MR.

Anonym sa...

Tillägg: Det är något med dessa kvinnor med dubbelefternamn. :-)

Elina Jonsson sa...

åh jag inser att jag inte är lika insatt i dessa kvinnor med dubbla efternamn..

elisabeth fura sandström har jag ju såklart hört talas om - men aldrig hört. tror du inte vi kan peta in henne till nästa sommar..?

postade precis en massa tv- och radiotips så om du har tid över - titta och lyssna..!

kramen