söndag, november 21, 2010

Snart kastar jag in handduken

Alltså jag förstår inte hur folk orkar åka kollektivt. Jag ska aldrig mer göra det i hela mitt liv. Vet att jag skrivit helt andra saker på bloggy tidigare i år men nu har dropparna blivit för många. I torsdags blev jag antastad av en A-lagare och idag fick jag en smärre chock. En tågvärd löpte amok på en tjuvrökare på toa och skrek allt från rubbad till störd till dum i huvudet. Allt blandat med svordomar. Av skulle hon fanimej.

Jag hade pratat helt kort med kvinnan på Simrishamns station och kan säga att hon hade något förflutet - förmodligen missbrukare - men att hon inte var påverkad. Lite virrig kanske men vänlig och trevlig. Hon skulle till Göteborg. Från Österlen. Det är en resa utan slut.

Alla i vagnen tittade. Ingen sa någonting. Jag sa till tågvärden att om de kastar av henne i Ystad kan hon varken åka framåt eller bakåt. Varför inte bara se genom fingrarna. Holy Moses. Tågvärden gick bärsärk mot mig också - tjänstefel brinnande tågvagnar och svordomar om vartannat. Men det biter inte på en jurist. Jag sa att jag förstod tågvärden - till viss del gjorde jag ju det - men att efter utskällningen var det ingen större risk för återfall. Tågvärden lugnade sig något och vi enades om att ev böter skulle vara rimligare. Och hon fick åka vidare.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Bussen Simrishamn-Lund, kanske? Också Skånetrafiken men privat operatör

Elina Jonsson sa...

tyvärr bekräftar femman bara min aversion. ännu mer fascinerande är att femman och 577an är samma bolag - som ska vänta in varandra men inte gör det. sanslöst kass. ledsen. hade jag vetat i augusti vad jag vet idag hade jag köpt bil som alla andra. nu veckobor jag i malmö istället.