onsdag, november 17, 2010

Dagsverke


Uppvuxen på restaurang bestämde jag mig tidigt för att inte själv driva restaurang. Villkoren är tuffa och chargongen stundtals hård. Men ibland tjusas jag ändå av restaurangvärlden. Som igår när mamma och jag hade en catering för 32 personer. Adrenalinpåslag från lunchtid fram till midnatt. Listor över allt som skulle med, check när det packades in i bilen, check när det packades ur i stan.

Dukning och blomsterarrangemang klart i tid. Fördrink i tid. Förrätt i tid. Servering av dryck. Presentation av förrätten. Avdukning. Servering av dryck. Presentation av buffén. Buffé. Servering av dryck. Omtagning. Avdukning. Presentation av desserten. Presentation av oss själva och vår företagsidé. Dessert. Avdukning. Kaffe och kaka i salongen. Under tiden diska undan ställa i ordning packa lådorna. Allting gick perfekt. Vilken känsla. Det här är det allra bästa med restaurangvärlden. Sällan får man en sån känsla av belöning när dagen är slut.

4 kommentarer:

Caroline sa...

åå! Säg till om ni behöver sommarjobbare!

Elina Jonsson sa...

vi kanske skulle driva det tillsammans en säsong..? vara kreativa och bli rika på kuppen..? behöver bara en kock :)

Gunilla sa...

Oj, jag blir stressad bara av att läsa och är glad att jag inte är i restaurangbranschen..!

/Gunilla
som läser i kapp på din blogg

Elina Jonsson sa...

hahaha det kan jag tänka mig :) men det är väl lite så att när man är uppvuxen med det så har man det liksom i fingrarna. allt flyter på automatiskt.

gud vad glad jag blir att du läser ikapp på bloggy..! finns en hel del godbitar! kanske dags jag läser ikapp hos dig också :)