söndag, november 28, 2010

Lästips emottages tacksamt


Jag har märkt att en enkel och rolig bok kan öka läshastigheten i tyngre litteratur dramatiskt. Men eftersom min egen hylla är fylld med ryskt och samhällspolitiskt så skulle jag behöva tips på läsvärt och lättläst.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det mest lättlästa är Dan Brown dock inte sådär jättebra. Jag gillar också Phillipa Gregorys historiska romaner, de är eskapism.

Världens bästa bok (tycker jag) är Jonathan Strange and Mr Norell, lite 1800 - tals stuk och en av mina favoritböcker!

Håkan sa...

Pröva Den första klunken öl och andra små njutningar av Philippe Delerm -en försåtligt enkel författare

Fia sa...

Hundraåringen! Fantastiskt rolig med ett samhällsperspektiv också.

Anonym sa...

Åååh, Phillip Pullams serie "Den mörka Materian", glömde dem!

Elina Jonsson sa...

åh vad snabba ni var..! tack!

ika: dan brown minsann! egentligen vore det ju även lite allmänbildande att åtminstone läsa da vinci-koden ;) philippa gregory har jag missat så henne ska jag absolut kolla in. liksom jonathan strange.

håkan: eftersom delerm på adlibris stavades la premiere gorgee de biere och Den første slurken med øl :) så får jag avvakta till dess jag har mer tid..!

fia: ja! den har jag hört massor om! den får det nog bli härnäst.

caroline gav mig drottningen vänder blad som var enkel och oväntat fin. framförallt gav den läslust. faktum är att jag överväger chiclit som jag sällan läser i vanliga fall men jag minns melissa banks som väldigt bra. även det ett carolinetips.

tveka nu inte att flika in fler tips :)

Elina Jonsson sa...

givetvis läser jag just nu deppiga en spricka i kristallen.. typiskt mig att välja elände ;)

Anonym sa...

Jag rekommenderade Dan Brown för att de är lättlästa. Men Jonathan Strange and Mr Norell, borde hela världen läsa enligt mig.

Elina Jonsson sa...

det förstod jag :) personligen tycker jag nog också att dan brown är en sån snackis att den är allmänbildande. men ser fram emot att lära känna philippa och jonathan strange närmre..!