torsdag, augusti 09, 2007

Underbara Jacobs stege

När jag var liten älskade jag Jacob Dahlin. Minns hur fascinerad jag var av hans ryska faiblesse. Lite därför jag var så svag för ryska i gymnasiet. Trillade över SVTs godbitar precis. Öppet arkiv. En hel svit Jacobs stegar att frossa i..!

Här med Diana Ross. You are beautiful and marvelous and I'm the best audience you've ever had. Genialiskt. Kärlek Jacob. Notera lampan stearinljuset palmen - den cremefärgade soffan. Åh.

7 kommentarer:

Anonym sa...

denna gigant av giganter! synd han fick gå före sin tid!!

Elina Jonsson sa...

ja han hade behövts ett tag till. så få som vågar vara så sköna.

Anonym sa...

På tal om Ryssland så var ju avsnittet med Alla Pugachova (eller hur hon stavas) också ett klassiskt sådant- åh! Över huvudtaget- sköna människor we love!

linda sa...

jacob, ostbågar och läsk - vilken fredags-/lördagsunderhållning! det var bättre förr ;-)

Lisa sa...

Jag var väldigt liten när Jacob gick bort, men några år fick vi i alla fall tillsammans, min farbror (!) och jag. Jag minns honom som en väldigt varm och omhändertagande person, hade alltid en stund över och åt alltid färsk kokosnöt på julafton :) Jag blir så glad av att se sånt här, se att folk faktiskt bryr sig och tänker på honom ibland. Kram!

Elina Jonsson sa...

åh vad glad jag blir att du delar med dig av dina minnen..! och att hans värme verkligen var äkta. nu när jag bor i ett tidigare sovjetland där tiden på många vis stått stilla så tänker jag ofta på 80-talet och även ofta på jacobs ryskalektioner och ryskavurm. avlägset men nära. levande på nåt vis. ta väl hand om dig. kram!

Märtha Jonsson sa...

visst minns man Jakob och hans stege med värme. Inte bara för hans egen person utan också för att han hade förmågan att omge sig med speciella personer och få oss att se deras orginalitet. Vi vill att stegen skall leda neråt och få tillbaka honom.....