tisdag, augusti 14, 2007

Reader's Digest from the Per Morberg show


Apropå sköna människor såg jag till min förtjusning en intervju med absoluta favvon Per Morberg i Svenskans söndagsbilaga. Attityd en masse. Känner att det är hög tid för mig att dela med mig av helgens totala humörhöjare. Allt kursivt är citerat. Läs och njut..!

Intervjun ska handla om matprogrammet men journalisten har inte en chans mot den knock-out-verbale tidigare judomästaren. Vid den försiktiga frågan hur programmen blir så bra svarar Per helt enkelt för att jag bestämmer allting och det aldrig är några omtagningar. Haha. Det är vad jag kallar ledarskap. Och hur han går genom kameran. Jag är en dryg och självupptagen typ, som inte är bra på matte, men jag har karisma och språket.

Snart kommer självklara Ödmjuk är mitt mellannamn, säger han ironiskt. Hahaha. Älskar att läsa sånt här. Med fler Per Morbergar hade man vågat vara sig själv lite oftare. Men å andra sidan - om man ser ut som Per kanske man inte behöver vara rädd alls. Jag tycker att jag ser ut som en gangster, typ en kille jag inte vill buffla med i någon gränd.

Den sköna motsägelsefulla tonen löper stabil genom hela artikeln. Just nu är jag bäst i Sverige på att göra tv, säger Per Morberg och tillägger att han egentligen vill göra film i Hollywood och ”inte hålla på med den här skiten”. Eller kanske citatet för dagen Egentligen är jag fullständigt likgiltig för vad folk anser så länge de tycker att jag är genial, haha. Kunde inte sagt det bättre själv. Men känner att jag ligger i lä här.

Själv tycker han tydligen att det är ofattbart att folk tittar på en halvfull kille som dricker vin och vispar lite. Efter att ha läst den här artikeln tror jag inte någon ser det som särskilt ofattbart. Det här är underhållning av rang.

10 kommentarer:

Recordspin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Recordspin sa...

Per är läskigt underhållande, en svensk macho-Floyd. Älskar hans kök, sådant ska jag ha när jag blir stor..;)

/Robban

Elina sa...

tror du man kan få per på köpet då...?

Kinna sa...

Jag har helt missat programmet. Försökte se klippet på TV4:as sida men det gick inte. Då läste jag i Forumet på sidan och den som skrivit kommentaren Hygien och skrattade högt. Kommentarer om per som slickar på fingarna och drar dem genom håret var för roliga.

Aradil sa...

Han är verkligen en frisk fläkt, eller åtminstone något annorlunda, i svensk kock-TV :)

Elina sa...

haha kinnis - såg inlägget på din blogg nu. var tvungen att kommentera. jag var så betagen av per att jag helt förbisåg hela matgrejen. kul att du nappade tho..!

Elina sa...

ah aradil - visst är han en frisk fläkt :) det bästa av allt är att han inte är så himla retuscherad och tillrättalagd som de andra - vanliga - kockarna.

själv blir jag ursugen på att laga mat när jag ser det här. äntligen lite känsla..!

lumumma sa...

Å vad jag gillar honom och hans matprogram! :)

linda sa...

per morberg har ett matprogram?!?!? jisses, här händer det grejer i sverige.

Elina sa...

hahaha linda snart får du se till att bredbanda dig lite därborta i bangla. tv is da shit nuförtiden. fast rent tekniskt bara på nätet såklart.