torsdag, augusti 02, 2007

Nästan som ett kinderägg

När vi kom ut från studion bullade vi givetvis upp med kakor i SVTs fikarum. En mycket sympatisk - lite bekant - äldre man började prata kakor med oss. Fantastiskt trevlig. Avslappnad. Skön. Skåning. Visst var det överåklagare Sven-Erik Alhem - som var inbjuden till morronsoffan för att prata hatbrott med Mats Tunehag. Min insats i TV glömdes snart för en hel massa frågor. Haha Matsie var för nervös för att äta kakor medan Sven-Erik var lugnet självt och glatt smakade på medan han snällt besvarade mitt frågebatteri.

Såg delar av debattenskärmen men pratade mest med superdupersöta sminkösen Ilona - så helt insatt kan jag inte säga att jag var när radarparet kom ut igen. Men det var då det roliga började.

Insåg att jag plötsligt befann mig bokstavligt mitt i hatbrottsdebatten. När vi kom in på Åke Green - som jag ska diskutera med självaste försvararen Percy Bratt på Centrum för Rättvisa om tre veckor - passade jag på att reka Sven-Eriks personliga åsikter i ämnet. Mycket intressant gotta say. Jag som de senaste veckorna varit formgivare - blev helt plötsligt galet mycket jurist. Och fick en ny role model.

Den stora behållningen idag var alltså - något otippat - helt klart kvarten efter sändning. Plus att jag blev alldeles alldeles förälskad i Patrik Peter. Så skön både off och on soffa. Lugn. Intresserad. Soft. Med världens härligaste skratt. Och just den programledaren jag ville ha.

Ibland har man det bara för bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Whohoo, vilken superstar du har blivit :) om nån missade det på svt så borde den här länken funka.
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=260059
/fredrik PR

Elina sa...

det är pr som gör det freddan :)
success hela vägen and you're IN..!