söndag, september 05, 2010

Men ärligt


Lars Ohly är ju rena populisten. Inga underbyggda argument bara en massa flin och oj hoppsan man kan faktiskt ändra sig från dag till dag och fotbollspelare ska ha lägre skatt och mina barn ska få välja friskola och jag bor gärna i bostadsrätt och men nej det var två veckor sen jag tyckte så men förra veckan ändrade jag mig vilken dålig research ni gör. Detta är ju sjukt. Och en massa applåder. Lika oseriöst som SD.

12 kommentarer:

Vibeke sa...

Med andra ord är SvD spot on när de skriver:

"Trovärdig? Nej. Regeringsduglig? Nej. Kommunist? Ja."

:)

Elina Jonsson sa...

verkligen spot on. det var en rysare att se det självgoda leendet och alla trygga besked. tänk att ingen ska arbeta men alla ska få mer pengar. särskilt fotbollsspelarna fast ändå inte. hur har han tänkt sig att genomföra detta experiment. skulle någon kunna berätta för honom om baksidorna av sovjetunionen kanske..?

btw vilken artikel..?

Vibeke sa...

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20415

Ja, visst är han bisarr. Och som Maud frågade honom en gång: "Ska jobben bara ramla ner från himlen som manna...?!

Gav honom en känga i en ledare i somras. Passar på att dela :)

http://www.kuriren.nu/ledare/artikel.aspx?articleid=5485580

Elina Jonsson sa...

haha snygg känga :)

ledaren sammanfattade det hela väl - särskilt med slutklämmen 'hur kunde mona sahlin?'. faktiskt oförståeligt.

förresten borde du kika på ditv om greger hatt som valde att lämna (s) pga brist på ideologi vision och personligheter. balanserat och intressant.

Vibeke sa...

Vilken underbar sensibel människa. Måste köra en blogg på.

Kände mig lite mindre ensam häromdagen när jag satt med senaste numret av Neo och såg att Johan Norberg kom fram till precis samma slutsats som jag om var röstsedeln i slutändan hamnar. Och nu även denne. Jag (och centern) är nog inte så ensam ändå :)

Peter Madison sa...

Jag har inte så mycket övers till Ohly heller men om vi ska vara riktigt ärliga, vilken politiker i det svenska valet utövar inte populism Eller har det självgoda leendet med trygga besked till folket?

Och varför har integriteten överhuvudtaget inte nämnts med ett enda andetag i den här valrörelsen? Politikerna har varit fullständigt befriade från frågor om FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet. Skandal enligt mig med tanke på vilken infekterad fråga just FRA var 2008.

Elina Jonsson sa...

gillade honom skarpt. gillar folk som kan balansera sina ställningstaganden och förstå olika vinklar.

man kanske skulle börja läsa neo ;)

Elina Jonsson sa...

visst kan jag också irritera mig på wetterstrands nickanden reinfeldts hundögon och sahlins leende - absolut - men ohly var helt i en klass för sig. att så tvärsäkert leende dementera förra veckans politik samtidigt som han introducerade alldeles nya grepp - som inte verkade särskilt rödgrönt förankrade - och pratade bröstpumpar och 70-tal..?

sen håller jag med dig om att många viktiga frågor helt står i skuggan av den smått absurda pensionärsskattedebatten. tråkigt att valet blir så smalt. samtidigt som jag såklart förstår hur politiker och journalister gemensamt bidrar till sifferretoriken. tråkigt.

postar snart en intressant länk. stanna tuned :)

Vibeke sa...

Vad varje demokrati behöver är helt enkelt en intelligent opposition och fler varudeklarerade journalister som angriper politiker från fler kritiska håll än snett bakifrån vänster.

Elina Jonsson sa...

intelligent opposition är himlasänt. om nu alliansen skulle vinna hoppas jag att vänstern städar ur lite och förnyar sig så det blir bett i politiken igen.

Anonym sa...

Han är ju fortfarande kommunist, om man tycker att mamman skall använda en mjölkmaskin för att pumpa ur bröstmjölken och fara till sitt arbete.Så skall pappan mata barnet med den mjölken. På så vis skall han få den åtråvärda delade föräldraledigheten.
Så gjorde Lars Ohly och hans fru men så är de också skilda.

Elina Jonsson sa...

det lät onekligen bryskt - och helt ur tiden. måste ju finnas smidigare sätt att få föräldrar att dela ansvaret. tänkte även på hedenmos instinktiva reaktion - det verkar inte särskilt populärt bland dem som provat :)