onsdag, september 22, 2010

Fyndigt

Välskriven artikel om vad människor egentligen kostar. Apropå SD visserligen men ger iaf mig även en tanke på F!s mansskatt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har redan en mansskatt. Män betalar mycket mer i skatt än kvinnor och kvinnor tar emot mycket mer i bidrag. Totalt betalar varje man en miljon till varje kvinna.

Elina Jonsson sa...

well. ditt resonemang låter lika förenklat som ditt namn anonymt :) ge gärna källor och lite matnyttiga argument.

Mattias sa...

Män bidrar i snitt med två miljoner kronor mer i skatt under en livstid:
http://www.scb.se/statistik/_publikationer/BE0801_2005K03_TI_06_A05ST0503.pdf
Så om man bara ser till pengar så är nog den viktigaste frågan att ställa sig hur mycket kvinnor kostar oss andra och vad vi kan göra åt det? :)

Fast att ägna sig åt sådant trams är att lägga sig på Sverigedemokraternas nivå och inget som förnuftiga människor bör spendera sin tid på. I slutändan bidrar vi alla på olika sätt och några få individer faller utanför ramarna och ställer till det, oavsett vilken typ av människogrupp de än kan tänkas tillhöra, vad vi andra får göra är att se till att de personer som hamnar utanför ramarna tryggt kan komma på fötter igen så att de inte ställer till problem, inte kasta ner dem ännu längre ner på samhällsstegen...

Elina Jonsson sa...

men det beror ju bara på att största delen av kvinnors arbete inte avlönas..! simpla bananas :)

artikeln har dessutom en stor poäng i att män onekligen begår de allra flesta brotten - som kostar samhället en bra slant.

däremot håller jag helt med dig om att alla vi som mår bra och håller oss på fötter har en skyldighet att hjälpa de som inte gör det.

M sa...

Att kvinnor är överambitiösa när de städar bidrar inte något till välfärden och är med all rätt oavlönad. Och hur som helst så är det männen som dubbelarbetar mest ändå när man kollar på avlönat och lönat arbete.

Elina Jonsson sa...

det där var helt ärligt det mest okunniga och nonchalanta jag har hört..! överambitiösa även när de packar barnens ryggsäckar..? lagar maten..? tvättar alla kläder..? inte hinner göra karriär..?

förstår inte varför du skriver skillnad mellan avlönat och lönat arbete - om du menar att män arbetar dubbelt med avlönat arbete så är det isf för att de enligt traditionella könsrollsmönster inte behöver ta samma ansvar för familjen. om du menar oavlönat så kan det inte vara i närheten av kvinnors arbete. måste kolla statistik på det där.

Diana sa...

Varför skulle man få betalt när man arbetar för sig själv? Då får man ju betala lön till sig själv! Det skulle ju vara rena förlustaffären med tanke på att man då även skulle få betala skatt på lönen.

Elina Jonsson sa...

hahaha fyndigt i kubik :)

hoppas du skämtar men ifall du är allvarlig så tar vi det en gång till. poängen är ju just den att hon inte städar tvättar stryker lagar sina egna grejer - utan familjens. samtidigt som de som inte själva städar tvättar stryker lagar sina egna grejer kan göra annat - som karriär exempelvis.