onsdag, juni 17, 2009

Och så har turen kommit till Netflix


Puh. Vad gör man inte för att få ett drägligt liv på nätet. Nu är det dags för detta så rosade Netflix. Två veckor gratis för den som bor i USA och har amerikanskt bankkort dvs jag. Första filmen ut var givetvis Låt den rätte komma in - vilket fö måste vara filmhistoriens tamaste titel.

Jodå. Textning över hela skärmen och bara effektljud. Dialogen glimtar till ibland - särskilt när man höjt volymen till max och sitter lutad över högtalarna. Tydligen säger någon det ena och någon det andra. Läser läpparna noggrannt. VA?! skriker plötsligt huvudpersonen medan jag får tinnitus i båda öronen. Där funkade dialogvolymen i två sekunder. Läste sen nåt om svårigheter med ljud och textning - men att PC snart skulle bli bättre.. Mac tidigast 2010.

Nåväl. Utländsk film är kanske inte förstahandsvalet i USA så jag klickar vidare. Och inser att det där med att streama mest handlar om glömda serier barnprogram och möjligtvis mjukporr - har inte kommit så långt än. Det mer festliga utbudet finns på dvd. Som ska förpackas och levereras. Och mirakulöst nog klämmas ner i min minimala brevlåda. Vilket känns väldigt grönt och möjligt. Och modernt.

Inga kommentarer: