tisdag, april 10, 2007

Egon i vägen för vettig diskussion

Eftersom Carl Bildt bloggat så lite över påsken har man ju haft tid att läsa även kommentarerna. För en gångs skull. Men den tiden kunde varit bättre spenderad. Hur kommer det sig att vissa personer ids lägga en kommentar om påskvädret..? Och hur kommer det sig att inte en enda kommentar rör det ämne som Bildt faktiskt skrivit om, nämligen Ukraina..?

Kommentarerna lever sitt eget liv, där karaktärerna får utlopp för sina tjugo år gamla politiska frustrationer. Vi-som-vill-synas-med-Bildt-men-med-vår-alldeles-egen-agenda. Typ. Kommentarerna rör nästan uteslutande brännpunkts debattartikel om svensk USA-vänlig utrikespolitik, tar en vända över den klassiska Reagan-Clinton-motsättningen. Och så den senaste kommentaren - den tydligen oundvikliga jämförelsen mellan Carl Bildt och Olof Palme. Okej. Vad händer i Ukraina egentligen? Och varför är det ingen av Carl Bildts kommentatorer som verkar bry sig?

Att Ukraina har nya motsättningar i inrikespolitiken kan vara en av de intressantaste, och också mest angelägna nyheterna på länge. Vitryssland och Ryssland är liksom redan uträknade från allt vad demokrati heter, och precis som Jan Blomgren skriver i SvD så är Balkan och Ukraina de enda fd Sovjetstaterna som visar sundhetstecken. Framförallt genom en öppen och relativt obunden press. Om Ukraina är någorlunda demokratiskt och öppet, finns en stor chans att därigenom påverka även Ryssland och Vitryssland.

DN beskriver situationen som fullständigt politiskt kaos och verkar inte se särskilt många ljusglimtar, utom möjligtvis just Carl Bildts insats. Fair enough.

3 kommentarer:

thecokebadger sa...

hej elina...

hittade lite otippat till din blog...

intressant kåserande (finns det ordet på svenska?)...

ser bra ut för LHC!

ses på H.R. & Gender...

mvh,
niklas ausenius

linda sa...

den gode calle sär skriver visst en del på sin blogg...fy skäms!skolminister björklund får allt börja med att styra upp i de egna leden innan han förpestar grundskolan med betyg från tidig ålder!

Elina Jonsson sa...

niklas: härligt att du hittat hit! så snart hemtentan är över så blir det fika :)

linda: haha inget ont om min favvo-calle nu :)
om du vill ha fina argument för en betygfri skola kan jag rekommendera Spräng skolan!
http://www1.lhs.se/~benand/sprang.html