torsdag, februari 28, 2008

Världens sötaste mamma på radion imorse


För den som inte redan har förstått det så har jag jordens underbaraste föräldrar. När jag vaknade för en stund sen hade jag mejl från mamma. Sötnos stod det. Sovit gott? När jag lyssnade på radion imorse så pratade de om småkakor. Så jag ringde in och berättade lite. Åh.

Lyssna gärna på kakreportaget [från minut 11] med Ebba Ekman och sedan givetvis i nästa timme på mamma [från minut 16].

3 kommentarer:

Anonym sa...

nu ska du fa hoera, jonsson. jag tog mig friheten att gora en psykoanalys av dig.

detta aer resulutatet.

Improvisatörer (SP)

“Ät, drick och var glad!”

Keirsey kallar den här typen för Artisans eller Hantverkare. Det ska förstås bildligt - även om många människor av den här personlighetstypen är mycket skickliga på att skapa med händerna! Men framförallt är dessa människor bra på att lösa praktiska problem. Det gör dem mycket lika Strateger, som dock ofta föredrar mer abstrakta problem. Improvisation är den här typens absoluta talang - de tar vad som finns till hands och lyckas oftast sno ihop nånting som fungerar när de ställs inför ett problem.

Improvisatörerna värderar sinnlig njutning högt - termen hedonistisk myntades av Aristoteles för att beskriva vad lycka är för den här typen. De har förmågan att smälta in bland andra människor väl - så bra att de (om de är på det humöret) kan framstå som något av sociala kameleonter. En egenskap som dock ofta gör dem till framgångsrika försäljare - så de har lätt för relationer och att bli omtyckta av andra människor genom att spegla dem.

Vill du ha en Improvisatörs uppmärksamhet - pröva “Det här var kul - det måste du testa!”. Improvisatörerna använder ofta ord beskriver upplevelser, “skönt”, “gott”, “häftigt” etc.


Jung-Myers typen

Genomföraren (ESTP)

Genomföraren är realistisk, praktisk och har mycket lätt för att umgås med andra människor. Gillar fart och fläkt och är toleranta mot sig själva och andra och är därför ofta mycket uppskattade i många olika kretsar. De är mycket bra på att improvisera och deras förmåga att läsa av och spegla andra människors sätt att vara gör dem till framgångsrika försäljare.

De föredrar det konkreta och är bra på detaljer. Trots sin avslappnade attityd är de ofta konservativa i så måtto att de värdesätter traditioner och “hur det var förr”. De har förmågan att ta till sig stora mängder fakta och dra praktisk nytta av dem. Genomförare lär sig bäst av erfarenhet och hör sällan till de främsta i skolan - men klättar ofta snabbt till ekonomisk och social framgång så snart de får pröva vingarna i verkligheten. Livet är till för att levas är ett uttryck som kunde ha myntats av en Genomförare.

Elina sa...

okej eric. den här kommentaren är väldigt lång och oklar - och snubblande nära att raderas.

men eftersom jag förutsätter att du försöker vara snäll och rolig och inte alls elak och ironisk så får den ligga kvar.

kanske dags för en egen blogg..?

Elina sa...

ledsen att jag raderade och raljerade. förklaringen är briljant eric. blogganalys. att jag inte tänkte på det..!