tisdag, december 04, 2007

Favvotidningen hetare än någonsin







I alla dessa år har jag predikat Svenskans överlägsenhet. Snygg. Lättläst. Klassisk. Enkel. Med underbara under strecket - som ger makalösa forskare helsidor för att utveckla sina tankar. Idag med denna ständiga cliffhanger till nästa nummer. Maria Abrahamssons vassa penna som får mig att gapskratta nerborrad i duntäcket med en kopp te. Så himla himla bra.

Så småningom har jag kommit att älska även sajten - som nu tydligen ska vara bättre än någonsin. Och vad händer. Prisad som bästa svenska tidningssajt 2007. Säker och social med tydlig avsändare. Ger läsarna gott om verktyg för att sprida materialet vidare. Läs och njut. Helt enkelt.

Vinnare alla kategorier blev Ving.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elina.
Man får inte glømma att Corren blev utnæmd till 2007 års bæsta dagstidning, vad nu en dagstidning ær...
Du som ær lite mer bevandrad inom media kan væl førsøka ge ett svar på vad en morgontidning ær, om nu inte corren ær en sådan?
Har du tid øver kan du ju alltid skriva några rader om kvællstidningar, enligt AB och Expressen infaller ju kvællen på førmiddagen :)

Elina Jonsson sa...

anonym..!

tråkigt att jag inte vet vem du är men roligt att få lite att fundera kring.

en dagstidning är en tidning som utkommer dagligen och alltså omfattar såväl morgontidningar som kvällstidningar. mao är corren såväl en morgontidning som en dagstidning.

trots min djupt östgötska förankring är jag lätt tveksam till att corren skulle vara sveriges bästa dagstidning - vad nu bästa definierar. tydligen har det även att göra med lönsamheten.

kvällstidningarna kom förr i tiden på em eller kvällen för att få med dagens nyheter. men med dagens teknik och internet har kvällstidningarnas profil förändrats från nyheter till skvaller. som ju funkar lika bra på morronen.

läs mer
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dagstidning
http://archive.corren.se/
archive/2007/9/27/je5dkw6qwttm607.xml
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kv%C3%A4llstidning