måndag, juli 27, 2009

Ekologisk odling inte miljövänlig

Äntligen. Igår visade Rapport vad vår familj hävdat länge. Svensk ekologisk odling är inte miljövänligare än svensk konventionell odling - särskilt inte som den är synnerligen ineffektiv. Därmed inte sagt att konventionell odling inte kan förbättras. Bästa rekommendationen är fortfarande att handla så närodlat och säsongsbetonat som möjligt. Mer i Gomorron Sverige tio minuter in i sändningen.

2 kommentarer:

Staffan Danielsson sa...

Hej Elina!

kom in på din sida när jag läste ekoodlingsinlägg!

jag bor ju i Bankekind och känner dina föräldrar väl, hälsa dem varmt från mig! vi har nog setts på klevstad några gånger, tror jag!

Spännande perspektiv du artbetare med!

Vill du scanna av en massa politikerinlägg är du välkommen som facebook-vän...

bästa h

Staffan Danielsson

Elina Jonsson sa...

vad roligt att du hittade hit. ekoodlingsinlägg minsann :) visst minns jag att vi setts hemma på klefstad många gånger. mamma och pappa hälsar så mycket.

som du ser så var jag och tittade på öjebys nya lagård förra veckan - mycket spännande - och snart kommer foton på göstads robotanläggning. otroligt fina projekt båda två.

givetvis kommer också lite foton från klefstad snart. idag har jag gått igenom stallarna med pappa och sen varit uppe på silon och tittat på utsikten. härligt!

ses på facebook..!

elina