måndag, juli 23, 2007

I mormors berså på Österlen


Optimistiskt bjöd vi in pressen till sommarstället i helgen. Men med regnet i luften, den omisskänliga österlenska vinden i håret och hela stället som en enda stor byggarbetsplats - insåg vi att det inte riktigt andades mormors berså.

Med bävan i rösten ringde vi Ami och Göran på Sjöbacka gård. Kanske vi kunde få komma över med kakfat fotograf och journalist. Kanske redan om en halvtimme. Lättade hörde vi en varm röst i andra änden som förklarade att vi var precis lika välkomna som alltid.

När mamma inser att fotografen är Thorsten Persson blir hon alldeles rörd. Thorsten är en av de två Österlenfotografer som mamma beundrar så mycket. Från Ystads Allehandan som varje dag dimper ner i vår brevlåda i Östergötland kommenterar mamma alltid hans foton. Och jag måste säga - med sin lågmälda personlighet och härliga humor var Thorsten en fantastisk bekantskap.

Anledningen till artikeln var givetvis vår kommande bok. Läs gärna mer om den på förlagets hemsida - skapad från en duktigt tveksam mall via modem igår eftermiddag. IT für alle.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Vad spännande att boken snart är klar! Lycka till med allt! kram

linda sa...

coolt! låter helt underbart att få provsmaka alla de där läckerheterna! jag är verkligen svag för traditionella svenska småkakor - mumma!