fredag, maj 28, 2010

Saknar

Märkligt nog följer jag väldigt få bloggar. Helt enkelt för att jag vill ha en blogg med vackra foton gott omdöme humor enkelhet och ett kreativt sinne för detaljer. Så magiskt svårt att hitta. Sartorialisten är fortfarande en ständig favorit som aldrig gör mig besviken. Rekommendation..?

14 kommentarer:

Lotta Losten sa...

Jag gillar http://advancedstyle.blogspot.com/ som är som sartorialist för äldre, tjusiga män och kvinnor. Roligt, rörande och intressant.
Sedan läser jag ofta dromma.blogspot.com och http://petterskukblogg.blogspot.com/
Men givetvis anser jag att min egen blogg har allt det där du söker... :-)

Elina Jonsson sa...

såklart :)

men vet du vad! den där advancedstyle kändes bekant så när jag gmailsökte visade det sig att jag tipsat mamma om den i december..! kanske du som tipsade mig då också..? eller har jag månne hittat den helt själv..?!

Elina Jonsson sa...

mm. advancedstyle undantagen så är jag ute efter något mer klassiskt. jag är ju inte så väldigt möllevången-majorna själv så jag har svårt att relatera. klarar inte svordomar ångest utropstecken olycklig kärlek intima detaljer oavslutade meningar hafsiga foton dåliga marginaler kass stavning...

det fina med sartorialisten är att den är så balanserad. nästan tyngdlös. carolina gynning som har sin sköna lite galna distans och en massa kärlek. vad kan den gemensamma nämnaren vara..? stora foton kanske? distans? personligt inte privat..? aldrig bittert..?

Lotta Losten sa...

Jo, jag anade lite att du skulle känna så.
Jag har följt deras så länge att jag fastnat för detaljerna och bilderna som målas upp. Advanced style var det nog jag som tipsade om, ja. Minns det nu när du säger det.
När du hittat vad du letar efter ser jag fram emot tips! :-)

Elina Jonsson sa...

lovar lägga upp snabbt som katten :)

om du inte redan följer the cokebadger så är det definitivt mitt tips så länge..!

Gunilla sa...

Hm, jag följer inte Sartorialisten (borde väl...) så jag vet inte riktigt stuket -- men jag tycker att http://thomasnilsson.typepad.com uppfyller dina krav!

Elina Jonsson sa...

åh tankar från 39e gatan är fantastisk. helt rätt gunilla - den hade jag på nåt märkligt vis glömt..! dags att lägga in i listan mao :)

Pernilla sa...

Jag har två tips. Båda bloggarna kräver att man scrollar lite bakåt i bloggen och läser sig framåt, för att få bästa behållningen.

Caroline, som precis kommit hem från LA där hon avslutat sin första bok. Hennes LA-skildringar är så underbara att jag övertygats om att jag måste besöka änglarnas stad. Bloggen finns på...

http://www.folkvett.se/jazzhands/

...och alltid fantastiska fotografen, med det vackra språket, Annevi med sina lika fantastiska foton! Hon har bott i Australien tills nyligt. Dessutom är hon skånska! Bara det ett plus.

http://oskrivnalinjer.blogspot.com/

Trevlig läsning!

Anonym sa...

Här kommer två trevliga fotobloggar som jag gillar, speciellt a swede in new york! många fantastiska bilder!

http://rheborg.blogspot.com/
http://pontushook.blogspot.com/

Anonym sa...

glöm inte min heller så klart! ;)

http://framedbygustaf.wordpress.com/

uppdateras kanske inte så ofta, men försöker!

hoppas allt är bra!

kram kram

Anonym sa...

denna glömde jag!

http://fotografi.tumblr.com/

Elina Jonsson sa...

åh vad glad jag blir gustaf - tack!

pontus höök har jag följt sen min första tid i new york. gillar!

rheborg har jag hållt ögonen på ett bra tag och tycker att bilderna börjar bli riktigt bra. trist bloggformat och tråkigt gnällig copyrightmening som möter direkt ger minuspoäng. men vem vet man kanske blir sån själv en dag ;)

skulle vilja ha större foton på din sida gurra!

den sista i raden har jag inte sett förut - vad jag minns iaf - så den är jag grymt nyfiken på. gillar blandningen och vidarelänkningen till flickr.

apropå flickr blev jag vansinnigt inspirerad av dr cullen häromdan. visserligen är jag inte så förtjust i alltför hårda redigeringar - tappar charmen - men det här är effektfullt.

Anonym sa...

tack själv!

jag ska prova lite större format på bilderna!
och även kolla in dr cullen. gillar!

kram kram

Elina Jonsson sa...

ah tack pernilla - båda bloggarna är nya för mig så nu ska jag scrolla och läsa lite grann. återkommer :)