torsdag, juni 30, 2011

Avlägset


Klockan är sen och jag är på väg hem från ett kvällsskift som aldrig ville ta slut. Tröttheten är överväldigande och regnet vilar i luften. Ännu en kväll i Zugdidi. Men som i en dröm tycker jag mig höra en välkänd melodi. Knäpper på kameran och filmar två minuter av en helt vanlig vardagskväll som plötsligt blivit magisk. Georgiska chaufförers tutor blandas med militärgröna polispickuper och underbara Empire State of Mind på högsta volym i en alldeles öde park. Ryser.

Och så plockar givetvis YouTube bort ljudet. Gah! Återkommer.

Kroatien nästa EU-land

Äntligen kommer Kroatien in i EU. Så sent som idag diskuterade vi ämnet och jag sa att Kroatien är nästa land - och snart. Jackpot!

Vägbom

onsdag, juni 29, 2011

I bilen idag


Soft skön musik från georgienfödda Katie Melua.

Genusmarkering

Jag höll på att fullständigt ramla baklänges när boxtränaren igår sa att jag skulle slå hårdare med kommentaren - här inne är du inte kvinna här är vi alla män. I Georgien. Georgien. I en boxningslokal. Första gången jag hör något ens i närheten av unisex och så denna kaliber.

Jag har funderat en hel del över hur man kan förändra könsrollerna i ett land så fullständigt patriarkaliskt som Georgien. Om befolkningen inte ens ser diskriminering i samhället eller våld i hemmet - hur kan man då finna gemensam grund för utveckling och utbildning. Så får jag höra av en boxningstränare att jag ska glömma könsrollerna. Tyder på att utbyte och praktiska övningar är ett första steg.

Fördomar skymmer sikten

Jag är oändligt trött på att höra att Eskil Erlandsson skulle vara perfekt som partiledare för Centern för att han ser ut som en bonde (?!) och är uppskattad av bönderna. Stadsbor borde åka ut på landet och se hur snygga bönderna är och så borde stadsborna fråga om bönder på randen till konkurs verkligen tycker att handlingsförlamade fnissande Eskil Erlandsson känns som en lovande framtid för svenskt lantbruk. Svaret är ett rungande nej. Unga kompetenta drivande - snygga! - företagare på landet behöver sin motsvarighet och förkämpe i stan. En konstruktiv person som vågar ta strid för svenskt hållbart lantbruk.

tisdag, juni 28, 2011

Kickboxning


Utbudet i Zugdidi är inte enormt så döm om min förvåning när jag insåg att det finns kickboxning fyra dagar i veckan. Faciliteterna är enkla men det är samtidigt lite av charmen. Passar boxningen passar mig.

Ett gott tecken


Sällan man ser någon renovera i Zugdidi så det här var verkligen ett fototillfälle. Hoppas att de kan putsa upp huset riktigt ordentligt.

Mitt elskåp


Sen sist har det hänt lite med mitt elskåp. Nysvetsad anordning med en snurrad kabel. Och så en rad som verkar viktig med tre utropstecken. Medan jag virade upp kabeln undrade jag vad där kunde tänkas stå. Men strömavbrott är strömavbrott så jag öppnade skåpet och slog på jordfelsbrytarna. Inga konstigheter alls.

Podkassett


Kollega har köpt en Volvo från 1991. Gotta love musikanläggningen.

Logik

När vägguttaget inte blixtrar är det strömavbrott. Jag gillar inte strömavbrott. Alltså gillar jag blixtrande vägguttag.

Överraskande



Mitt nät ligger nere så jag tjuvar grannens och inser att grannen har fem gånger mer krut. Med tanke på att min hyresvärd har garanterat att jag har högsta kapacitet är antingen hyresvärden eller jag grundlurad. I vilket fall funkar grannens nät i sängen där jag nu tillbringar min lediga dag tillsammans med play. Inte illa alls.

Beklämmande


Debatten mellan Ann Ighe och Sievert Öholm ledd av Lennart Persson kan vara årets bottennapp. Fullständigt bisarr. Mina följdfrågorna är oändliga. Vad vinner man på att säga debattmotståndarens namn om och om igen..? Varför anklaga motparten istället för att föra fram egna relevanta argument..? Vad har Sievert Öholm med Israel att göra..? Har han ens varit i Gaza..? Påminner mycket om Leif som brukar dyka upp i Studio Ett med välgrundade uttalanden som "Palestinierna stödjer bosättningarna eftersom de ger arbetstillfällen".

Samtidigt som jag är förundrad och beklämd undrar jag om inte svt kan prestera lite mer relevanta debatter. En god debattör kan säkerligen argumentera för Israels sak på ett mer initierat och nyanserat vis.

Korsningstrafik


Ännu en briljant cykelvideo från New York. Läs mer om trevägstrafiken och filmen hos filmaren själv Ron Gabriel. Tack Gustaf.

Gör om gör rätt


Samtidigt som New York satsar på cykelbanor så ökar antalet cyklister och därmed böter för att cykla utanför cykelbanorna. Tråkiga är bara att cykelbanorna är överfulla med parkerade bilar, lastbilar, fotgängare, skräp, möbler, byggställningar, så uppenbarligen är det inte cyklisterna som skulle böta. Poäng Casey Neistat. Tack Gustaf för tipset.

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

måndag, juni 27, 2011

The rock star of recovery

Sverige hyllas i Washington Post. The Riksbank and the Krona.

Nostalgi


Underbart fina Миллион алых роз med lika fina Алла Пугачёва.

söndag, juni 26, 2011

Skriver

En rapport som inte skriver sig själv. Sjunde arbetsdagen i rad. Imorgon åttonde. Tisdag vilodag. Så nära men ändå så långt borta.

Ledarskap

Fyra beteenden att eftersträva som chef

fredag, juni 24, 2011

Kom närmre

torsdag, juni 23, 2011

Ban Ki-moon omvald

I tisdags. Ytterligare fem års väntan.

Om allemansrätten

LRF Tjäna pengar på annans mark inte allemansrätt

Lyktstolpe

Kaktusblom

Arbetsmiljö



onsdag, juni 22, 2011

Me like

Noggrann och strukturerad får jobbet

Fyrverkerier


En utomhuskonsert ikväll avslutades med fyrverkerier. Fin utsikt.

Väglag

Dropparna faller sakta ner över vindrutan. Fler och fler. Snabbare och snabbare. Snart öppnar sig himlen och vattnet fullständigt öser ner. Aggressivt. Vindrutetorkarna på högsta effekt hjälper föga. Sikten är noll. Vägen är fullständigt täckt av vatten - ett par decimeter. När jag kör ner i en svacka sköljer vattnet över hela bilen. När jag ska svänga in i stan tvekar jag plötsligt. Jag känner inte igen mig. Så inser jag varför. Stan är helt svart. Vattnet har slagit ut elen. Känner mig så liten. Ingen ström inga vägmärken ingen väg ingen sikt. Ser en polisbil och följer efter. Gasar försiktigt. Tänker att det måste gå. Och det gör det.

Regn


Sen i fredags har nätterna bjudit på skyfall. Vaknar av öronbedövande dån och ser hur gatorna fullkomligen forsar fram genom stan. Lika fascinerande som beklämmande när man inser konsekvenserna med jordskred översvämningar elavbrott och trasiga kommunikationer.

Nätfrossa

På grund av regn och jordskred så har jag haft ytterst sporadisk uppkoppling på sistone. Inte bara bloggy blir lidande - hela jag går på sparlåga. Jag kan inte läsa tidningen kolla vädret använda min kalender ringa hem hämta podcasts. Så när allt blinkar grönt blir jag helt tosig. Måste hinna allt innan nätet släcks igen.

Alla dessa mysterier

En liten hög persikofärgat pulver växer på mitt köksgolv. Och jag har ingen aning om varför. Vissa dagar som idag är jag lite mer äventyrlig och tycker att det är spännande. Andra dagar som igår vill jag bara dra täcket över huvudet och slippa.

måndag, juni 20, 2011

Bilder kommer igen


Ibland inser jag en sekund för sent att jag borde tagit en bild. Som idag när två glada pojkar cyklar förbi med en cockerspanielblandras i släptåg. Samtidigt som jag tänker att jag borde ha fotat vänder de båda pojkarna i sann georgisk stil för att ta sig ännu en titt på mig. Så medan de glatt cyklar förbi stirrandes på mig med en cockie i släptåg så fotar jag. Så skrattar vi allihop och så försvinner de bara för att en liten stund senare dyka upp runt nästa gatuhörn - vinkande så de nästan trillar av cykeln. Jag vinkar tillbaka och ser samtidigt hur cockien dyker upp flämtande bakom dem. Som en fars. Kunde inte låta bli att skratta högt. Det är de små sakerna som blir så väldigt roliga här.

Alla dessa hundar


Idag blev jag attackerad av hundar två gånger. Nog för att jag har mina tricks men knäna skakar ändå av adrenalin en bra stund efteråt. Just det där att inse att hunden accelererar. Visar tänderna. Morrar och skäller. Första attacken klarade jag själv men vid andra fick jag hjälp av en bybo. Så snart jag ser en potentiell attackhund så försöker jag lokalisera ägaren eller grannen - för hundar som attackerar har oftast ett revir och en ägare. Sällan som herrelösa hundar är aggressiva.

Oväntat


En buss med en stege i en trädgård. Varför inte liksom.

Älskar grisarna


Och de är verkligen överallt.

Nyfunna vänner


Äntligen har även mina fjärilar i maggropen förstått att korna verkligen är snälla. Hemma finns både snälla och mindre snälla raser. Men när jag skulle fota mina promenadvänner idag blev de lite väl närgångna.

Zugdidi


Känslan av fukt värme lera lukt ljud ljus moln sol.

I säkerhet


Så kan jag förstås inte låta bli att knipa ännu ett foto.

Överraskning


Halva rundan avklarad och jag noterar nöjt att jag inte råkat på en enda aggressiv hund eller överförfriskad man. Vänder runt kröken och boom. Vattenbufflar. En masse. Mellan två taggtrådsstängsel. Vad göra. Inte sjutton pallar jag att vända om. Noterar en dam komma gående uppför backen. Väntar. Frågar försiktigt om de är farliga. Givetvis skrockar hon lätt och vinkar åt mig att följa med henne. Så blir jag alltså eskorterad förbi bufflarna. Som förstås är hur lugna och fina som helst.

Erbjudande

En underhållande detalj är alla dessa chaufförer som stannar sina bilar och erbjuder skjuts. Insisterar. Som om jag var på väg någonstans. Begreppet löpning eller powerwalk finns liksom inte i deras världsbild.

Rundan


Delades en väldigt lång sträcka av man i vit skjorta pressade byxor och svarta lackskor. I värme. Noteras bör att jag gick och inte sprang.

Stad och land


Notera hur asfaltsvägen tar slut och de gropiga grusvägarna tar vid.

Pepp


Ibland är det bara så otroligt skönt att se en klassisk hollywoodrulle. Enkel rolig galen skön och helt förutsägbar. Andra gången jag ser What Happens in Vegas och den är fortfarande lika rolig. Underbart.

Oväder


Igår kväll tog jag en promenad och kunde riktigt känna ovädret som skulle komma några timmar senare. I tre dagar har det åskat till och från men inatt var det riktigt ruggigt. Blixt och knall i princip samtidigt och så ett helt otroligt skyfall. I timmar. Tydligen stormade det rejält också men det var inget jag märkte av i min ombonade lya. Mysigt med åska när man är i stan och inte hemma med ansvar för en hel gård.

Vardag


Kanske inte helt festligt ämne men jag har som sagt sambos. Lite skilda åsikter om vännerna men själv föredrar jag mössen framför kackerlackorna. Därför blev jag så himla glad när Anticimex sportade mina insektsfällor. Tänk om jag känt till fällorna redan i New York. Mycket bättre än stinkande livsfarlig sprej. Funkar toppen.

Lite mycket av det goda

Efter intensivkurs förkylning semester och fyra tuffa dagar med nya arbetsuppgifter hade jag en helg som heter duga. Fredagskvällen luktade hela kvarteret gas sen blev jag matförgiftad sen slutade internet att fungera så kom inget vatten sen ett rejält åskoväder med givet strömavbrott. Idag är första dagen på länge som känns någorlunda normal. Otroligt skönt. Peppar peppar.

lördag, juni 18, 2011

Om Palestina i svensk utrikespolitik

Mother in love

Alltid lika underhållande att korrläsa rapporter. [Mother in law]

onsdag, juni 15, 2011

Leva som man lär


Och givetvis var det debattaktuelle Stefan Sundström som under Trädgårdsmässan kastade en petflaska i papperskorgen. Lite festligt.

Nästan lite humor

När jag läser debattartikeln en gång till vill jag nästan skratta mitt i all tragik. Ser framför mig hur kändisarna sitter i Stockholm och tror att grisarna verkligen lever så miserabelt. De skulle bara se hur söta och gosiga de små liven är och hur glatt de bökar runt i torvströ varje förmiddag. Tänk att verkligheten är så oändligt långt från konsumenten men att konsumenten ändå har all makt. Tragikomiskt på alla vis.

Okunnigt och kortsiktigt

Svenska kändisar skriver att de vill bojkotta svenskt griskött. Argumenten baseras på de foton och filmer som djurrättsaktivister tog på utvalda sjuka eller döda grisar. Självklart går det att hitta vanskötta grisar i Sverige - ingenting är någonsin perfekt - men man måste ha klart för sig att Sverige har världens strängaste djurskyddsregler.

Grisar i Sverige är väl omhändertagna därför att de allra flesta bönder är bönder just för att de trivs med sina djur. Själva avlivningen är en helt annan sak och ska inte blandas ihop med levnadsförhållandena.

Vad jag inte förstår är varför kändisarnas raseri riktas mot svenskt lantbruk som ändå arbetar i rätt riktning. Varför inte kritisera svenska kommuner som importerar tyskt dioxinkött..? Varför inte kritisera svensken som ohämmat konsumerar utländskt griskött från trånga stallar och långa transporter..? Varför inte kräva en rimlig miniminivå för allt griskött som konsumeras i Sverige..? Svenska bönder har inget att förlora och grisar över hela Europa har allt att vinna.

Bananer


Kanske inte jordens bästa bild men jag upphör inte att fascineras över hur grönskande och exotiskt det är här i Zugdidi med omnejd. Idag en hel trädgård alldeles överfull med bananplantor.

Bildt i Georgien

Tack till uppmärksamma vänner. Jag hinner inte läsa så mycket som jag skulle önska just nu. Men Carl Bildt var igår i Batumi och väntade på en helikopter medan han funderade över situationen i landet samt EUs möjligheter. Mycket spännande läsning med andra ord.

Komplimang

Fashionistan på kontoret noterade mina fina beige chinos och ljusblå skjorta med orden you look so Swedish today and it looks GREAT..!

tisdag, juni 14, 2011

Olika syn på rent

Märkligt det där med städning. Min hyresvärd vill städa lägenheten och det passar mig alldeles utmärkt. Skorna står i rader och dammet är borta. Men det som inte städas med dammsugare städas inte alls. Så jag har investerat i VIM och stålull och tokskrubbat hela badrummet som nu gått från brungrått till vitt. Vilket kommer passera obemärkt.

Ryskakunskaper


Lite lagom svårt. Åtta av tio får väl ändå anses godkänt.

Efter


Nyplockade mullbär med socker och mjölk.

Före


Nyplockade mullbär.

Guldgruva

Idag sprang jag alldeles oförhappandes på ett mullbärsträd. Vilken lycka. Så jag plockade en halvliter i en liten medhavd påse samtidigt som jag mumsade i mig ungefär lika många. Givetvis till zugdidibornas stora skräckblandade förtjusning. En man lånade mig en vattenflaska för att tvätta händerna medan en annan bekymrat meddelade att jag hade bär i håret. Underhållande för alla parter och med lite tur är det säsong hela sommaren. Så himla gott med mjölk och socker.

Maffigt

Omdöme får man av erfarenhet, erfarenhet får man av dåligt omdöme.

Ulf Henricsson - ur Blackout av Johanne Hildebrandt

måndag, juni 13, 2011

Note

Inläggen har postats lite huller om buller så den som redan läst idag bör skrolla igenom sidan ännu en gång för att inte missa godbitarna..!

Batumi 12 timmar senare

Norrköping imorse

Sverige

Sträckläsning


Flyg och tåg den senaste veckan har lagom räckt till 376-sidiga Blackout av Johanne Hildebrandt. Titeln lämnar mycket i övrigt att önska - verkligen helt oförståeligt val - men själva boken är fantastisk. Erkänner villigt att jag inte hade alltför höga förväntningar men läste den på rekommendation. Och blev helt såld. Hildebrandt beskriver hur hon som ung och oerfaren journalist beger sig till Balkan för att skriva om kriget. Som blev krigen. Tio år senare producerar hon en spännande gripande underhållande och ytterst allmänbildande skildring av krig som fullständigt övergår ens förstånd. Oändligt läsvärd.

Precision


Som jag beskrivit tidigare så är det en speciell känsla att arbeta på en restaurang - särskilt med catering eller större sällskap. Förberedelser checklistor och minutscheman ger adrenalinpåslag. Kände mig som Jolie i en actionrulle när jag installerade oss på plats i tisdags. Städa undan köket. Lyfta in lådorna. Lägga allt på plats. Fylla kylen med vatten och ugnarna med mat. Liten yta. Snabb smidig och effektiv.

Catering


Mammas fantastiskt fina blomsterarrangemang.

Stressigt med hemmasemester

Min tanke var att åka hem två veckor men av olika anledningar fick jag korta semestern till en vecka. Hemresan sinkade en dag nationaldagen ytterligare en dag och så hjälpte jag mamma med catering en dag och åkte till Stockholm en dag och så en dag till. Tiden däremellan fylldes med klassiska vaccinationer och diverse hälsobesök samt givetvis svenskshopping. Och så var veckan slut. Stress är bara förnamnet. Nästa semester måste bli minst två veckor och kvalitetstid med mamma pappa katterna och gräsklipparen.

Konspirationsteori

Medan jag väntade på mitt boardingpass studerade jag ett ytterst pedagogiskt meddelande från UNHCR om att den som uppfyller kriterierna i flyktingkonventionen får stanna i Ukraina. Meddelandet täckte en hel vägg och var finansierat av EU. Kombinationen flyktingvänlighet och transferovänlighet fick mig att undra om befolkningstillväxten i Ukraina är för låg. Kanske söker de nya medborgare.

Lugnet

Efter förra resan hade jag låga förväntningar på Aerosvit men efter en hel del turer har jag nu äntligen fått ett boardingpass ut ur Ukraina. Förhoppningsvis kommer planet. Förhoppningsvis landar planet. Förhoppningsvis får jag bagaget. Om så är fallet kan jag tänka mig att omvärdera Aerosvit så pass att det iaf uppfyller en viss spänningsnivå.

onsdag, juni 08, 2011

Tekniska framsteg

Idag är en historisk dag för idag har vi fått bredband. Fiberkabel. Vid fikat berättade pappa om alla tekniska framsteg på Klefstad och det blev verkligen en lektion i nittonhundratalshistoria.

1900 telefon - nr 5!
1908 järnväg
1918 el
1918 rinnande vatten
1923 bil
1931 värme
1936 WC
1927 kristallmottagare
1940 radio med högtalare
1960 TV
1980 fliseldning - efter oljekrisen!
1980 solfångare - efter oljekrisen!
1981 dator
199? modem
200? ADSL
2011 bredband

tisdag, juni 07, 2011

Konsten att cykla i New York


En av vårens alla deadlines var min sexsidiga artikel Konsten att cykla i New York i Cykelfrämjandets tidning Cykling. Så snart den kommer online så länkar jag. Läs gärna mer under cykel och new york.

Om att bryta mönster

När jag lärde mig att köra bil var det inte lika vanligt med krockkuddar som idag. Alltså lärde jag mig inte att köra push and pull utan korsade armarna över ratten. I förra veckan fick jag lära mig att det var dags att ändra mitt rattande. I teorin verkar det så enkelt att ändra men åh vad långsamt jag måste köra när jag ska svänga helt om. Som att inte ens fötterna vill lyda när händerna är förvirrade. Riktigt frustrerande.

söndag, juni 05, 2011

Baksidan

Precis haft en lång fika med utlandssvensk vän. Baksidan av framsidan är helt klart all osäkerhet rädsla och trygghetsnarkomani som präglar våra sverigeboende vänner. Med risk för att framstå som en missionär så önskar jag att jag kunde få dem att vakna och se hur fantastiskt allt är i Sverige. Att man kan slappna av och njuta och le och trivas och vara glad. Att det värsta som kan hända i Sverige sällan är så farligt som det värsta som kan hända i andra delar av världen. Att man inte nödvändigtvis måste jämföra sig med grannar kollegor och ytliga vänner. Att det viktigaste i livet är kärlek och att våga utmana sig själv. Men jag tror att jag helt enkelt får behålla mina visdomar för mig själv.

Apropå att duscha

Nu har jag visserligen en väl fungerande dusch i Zugdidi men minnena från tre månader utan dusch i Gori är i högsta grad levande. Läser nu Johanne Hildebrandts Blackout och kan inte låta bli att citera:

Huden jublade när de varma strålarna tvättade bort två veckors smuts, sorg och elände. Känslan var sensationell, varje nerv i kroppen vibrerade av njutning. Det här överträffade allt, det var bättre än sex, det var rena pånyttfödelsen. I det ögonblicket brydde jag mig inte om något annat. Det var helt klart min bästa dusch någonsin. s 132

Livsval

En UD-anställd berättade en gång för mig med ett stort skratt att enda anledningen att hon hade valt UD var för att hon ville se världen och få betalt på samma gång. Så enkelt. Tänkt mycket på det på sistone. Nyper mig i armen varje dag. Så makalöst spännande saker man får vara med om samtidigt som man utvecklar sig själv i kvadratminut och dessutom får betalt. Väl hemma i Sverige övergår det mitt förstånd att inte alla vill arbeta internationellt i fält. Kanske att syokonsulenterna missat det här yrkesvalet i sina rekommendationer.

Språksmälta

Igår fick jag ett par rejäla språktörnar. I Kiev mötte jag strandade utlandssvenskar som sinsemellan talade engelska, svenskar som talade svenska samt två norrmän. Någonstans emellan georgiskan ryskan svenskan engelskan och norskan stannade jag fullständigt. Först när jag såg förvånade miner insåg jag att jag var på fel språk och att det var läge att diskret byta. Roligaste var nog när jag i Istanbul försökte tala ryska med boardingpersonalen.

Note to self

I Turkiet talar man turkiska. Inte ryska.

Overkligt

Märkligt men när jag kommer tillbaka till Sverige så känns det som att jag är i en dröm. Så rent så fint så lugnt så många skyltar så mycket information så enkelt så smidigt så oerhört svenskt. Första timmarna och dagarna är liksom utan riktigt fotfäste. Känner mig som en betraktare som står alldeles utanför. Än så länge njuter jag i fulla drag men vet att jag snart landar och börjar se även baksidorna.

Solnedgång över Stockholm

lördag, juni 04, 2011

Genvägar är senvägar


Eftersom hemresa via Istanbul kräver övernattning valde jag Aerosvit via Kiev. OMG. Kievs flygplats i allmänhet och Aerosvits personal i synnerhet var fullständigt kaosartad. Ingen information ingen hjälp inga fungerande köer ingen service bara INSTÄLLT. Kunde inte låta bli att skratta när en ukrainska till slut röt åt personalen - behandla oss ukrainare som ni vill - men var för guds skull sjyst mot européerna..!

Så nu sitter jag trots allt i Istanbul och väntar på flyget till Stockholm. Dricker färskpressad apelsinjuice på trådlösa Greenport och funderar över hyrbil hotell eller soffa inatt. Än så länge oklart.

fredag, juni 03, 2011

Disnilisi


Genom att placera ett neonblinkande (!) hotell bredvid kyrkan känns kyrkan märkligt nog plastig. Notera även det blinkande (!) TV-tornet i bakgrunden. Allt som är nytt i Tbilisi känns som Disneyland.

Brobygge


Senaste tillskottet i Tbilisis gatubild är aningen iögonfallande - särskilt som det blinkande (!) glasundret är placerat i gamla stan.

Tbilisi by night

Ännu mer sioni


I onsdags var det Sankt Ninos dag och en av två gånger per år som Ninos kors visas för allmänheten. Så vi gick inom och tittade.

Svindlande


Svårt att fånga djup och höjd på bild. Obeskrivlig känsla att vara mitt i.

torsdag, juni 02, 2011

Tryggt


Med ett kors högst upp på den otillgängliga kullen.

onsdag, juni 01, 2011

Comfort zone

Svårt att hitta ett exakt uttryck på svenska men kanske trygghetssfär eller bekvämlighetssfär. Just nu är jag på en kurs där jag i tre dagar varit mer eller mindre konstant utanför min trygghetssfär. Jag har varit tvungen att utmana mig själv på flera olika plan samtidigt - och steg för steg tagit kontroll över en allt större yta. Som att långsamt slingra sig uppför ett berg i en automatväxlad 4WL. Imorgon är sista dagen och oavsett resultatet så är det en otrolig känsla att övervinna sig själv.