fredag, juni 29, 2007

Discobellenostalgi

Varnar känsliga läsare för långt inlägg.

För ett par år sen regerade houseklubben Belle på Helsingkrona nation. Minns att jag hörde om klubben och var där nån gång - men att jag inte blev alltför imponerad. Så en fredagkväll satt jag hemma och gjorde mest ingenting. Radion stod på i bakgrunden och plötsligt inser jag att jag bara skruvar upp och upp och upp. Helt ställd hör jag att Radio AF står för magiskt tajta mixar. Det är inte sant. Styr genast in mig på hemsidan och mejlar att jag vill ha DJ och låtlista. Asap. Får snart ett mycket pedagogiskt och fylligt svar av en Gustav från Belle. Horatio F har reccats. Svarar följdfrågor. Och får följande svar.

Du verkar vara ett riktigt house head! Hur kom det sig att du var hemma i fredags? Är du intresserad och rapp i munnen så är du välkommen att hänga med nästa gång vi kör förfestradio, 25 februari. Och vad spelade Frode hos Linda egentligen? Vad har du för definition på riktig house?

Aouch vilken prestationsångest jag fick. Vad hade jag för definition på house egentligen. Medan jag funderade damp det ner ytterligare ett mejl. Från denna person som jag dittills aldrig hade träffat.

Är du sugen på att hänga med till Köpenhamn på fredag så holla back! Vi drar dit ett gäng från Belle. En stammis hos oss polar med svenske housesnubben Martinez och hookar upp oss med gästlisteplatser på Kat där M ska spela, helkväll med barförfest (Zoo?), Kat och möjligtvis Vega sedan.

My gosh. Det fanns bara en sak att göra. Stassa för utlandsresa. Kvällen blev helt galen och alldeles alldeles undebar. Fredagen därefter gjorde jag min debut som sidekick i radion. Därmed har vi inledningen på en kärlekssaga som varade i ett år.



Ungefär samtidigt lanserades Discobelle.se stort och jag började skriva. På försommaren blev jag bellare fo real och alltså redaktör. Tillsammans med Gustav, Björn, Frode och Kristian. Under sommaren började saker och ting röra på sig och vi utökade med Yixin. Sen har det rullat på med folk som kommit och gått. Nya personer ger nya infallsvinklar och dagens Discobelle.net är ganska långt från det ursprungliga Discobelle.

Hur som helst. Den uppmärksamme läsaren har redan sett att jag postar mina gamla inlägg från Discobelle.se här på sidan. Titta under 2005 eller etiketten discobelle. Under sommaren kommer jag att posta allt det jag skrivit - även rena klubbtips.

Förvånansvärt många länkar funkar fortfarande och som trogna fans vet så länkade vi in absurdum. Jag har valt att låta utgångna länkar ligga kvar för att den googlige lätt ska hitta vidare.

Givetvis finns allt material kvar på Discobelle.se så det är bara att frossa i inläggen. Radiolänkarna funkar inte längre - men om nån skulle vara extraordinärt intresserad kan jag ordna fram programmen på förfrågan. En del program är typ hur grymma som helst.

Hoppas ni kommer enjoy. Det gör jag. Fortfarande.

Lycka

Är att i svart kort klänning, stora glajjor och träskor parkera cykeln vid stationen - inse att tåget går om en minut - och som värsta actionhjälten utan tvekan klättra över muren med staket för att sedan lugnt glida inom dörrarna precis innan de slår igen.

torsdag, juni 28, 2007

Shopaholic

Ettochetthalvt års totalt shoppingmörker tar sin tribut. Tisdags- morgonen började med att jag shoppade nytt pass. Det dröjde inte länge förrän en duktigt suspekt man i stora fyrkantiga glasögon, klassisk hockey och vit midjekort jacka ville lämna in vapen - mot garantier. Medan han maniskt tittade sig om bad han att få låna telefonen. Korthugget förklarade han att nu var vapnen snart borta. Han hade inte något val. Polisen visste allt. Eftersom telefonsladden var lite kort så kröp han liksom in i luckan. Mycket underhållande. Polisen kunde knappt dölja sitt skratt. Kul att de har humor.

Givetvis var jag så fascinerad att jag helt missade när mitt könummer plingade till. Fick snällt vänta mig igenom ännu en barnfamilj. I min rastlösa väntan hittade jag snart trästickan. Oh my gosh. Har växt en hel cm på tio år. Så nu är jag hela 176. Goshgoshgosh. Först blev jag alldeles överlycklig. Men när jag snabbt insåg att 175 ser så mycket bättre ut rent grafiskt hamnade jag i det svåraste dilemmat. Efter lite magknip sa jag till slut som det var. Så nu är jag även officiellt 176.

Sen blev det - liksom av bara farten - en klänning en jacka typ femton toppar ytterligare ett par tajts och den obligatoriska väskan. Själva målet var egentligen bokaffären för jag är så starving för en riktigt bra bok. Kom hem med fem stycken. Faktiskt mindes jag mitt ex boktips och köpte på mig en Paul Auster (visst var det Auster du alltid sa...?). Plus en lättläst en tung en öst och en ny. Bra blandning. Som aktier..

Vilket leder mig till dagens nästa shoppingepos. När jag kom hem tog jag nämligen ett stort djupt andetag och gav mig in i PPM. Mycket roligare än man tror gotta say. Blev helt uppslukad. Förhatligt nog får man max fem - men jag satte en fin blandning av fyra aktiefonder och en räntefond. Givetvis Kina och Balkan. Får se hur det urartar sig.

Och en liten liten Balkan slank in i mitt ordinarie sparande. Med en blygsam månatlig överföring hoppas jag på en tvåhundraprocentare.

söndag, juni 24, 2007

Gotta love lundensare

Av oklar anledning förlorade jag min laddare till datorn i hela 24 timmar. Efter att den värsta paniken lagt sig förpassades jag snart till de traditionella mediernas oberäkneliga värld. Tittade och sov mig igenom softa Gilmore Girls, skräckfyllda How to Look Good Naked, lagom ospännande Europacupen i friidrott, kusligt cheezy amerikansk-italienska romantiska dramat Under Toscanas Sol, otroligt förutsägbara och tragiska Real Housewives of Orange County och - som jag trodde skulle vara så tråkigt - Packat & klart.

Hade kanske inte riktigt tänkt att Packat & klart skulle vara höjdpunkten under mina 24 timmar. Men än en gång blev jag alldeles förälskad i Nadja Jebril.















Efter att ha hört hennes härliga skånska berätta om Syriens vänliga invånare samtidigt som hon givetvis charmar dem på sin lika härliga arabiska - så är jag såld. Vem åker till Mallis och Thailand på semester när man kan åka till Syrien. Gosh jag vill åka till Syrien. Gosh jag vill också alldeles naturligt säga shukran och jalla.

Såg Nadja Jebril på stan för kanske ett år sedan. Eftersom hon är så uppseendeväckande vacker kunde jag inte låta bli att titta till. Då log hon stort och hälsade. Givetvis hälsade jag tillbaka. Och log minst lika stort. Haha. I våras förklarade en vän till mig att hennes familj hade en kiosk i Lund. Då först förstod jag att hon nog faktiskt hade känt igen mig lika mycket som jag henne.

Bodde på Vildanden min första termin i Lund och minns den unga verbala magiskt sköna dottern i kiosken. Så himla glad att cheferna lyckades ändra sig och hon kunde accepteras på TV till slut. Ser fram emot när hon får leda de större intervjuerna så vi kan komma ifrån stina-jihde-träsket nån gång.

possy

Crew och homies har sedan länge hård konkurrens av det lite glassigare possy. Ett possy är ens närmsta vänner. I äldre slang ens gäng. Snyggt omskrivet ens entourage. I vissa stuationer kan possy uppfattas lätt negativt och syfta till någons hov eller groupies. Som alltid gäller här en viss fingertoppskänsla.

Possy kommer av engelskans posse - här med e - som betyder uppbåd, skara, samling eller hop. Ordet i sig sägs komma av en tajt grupp som ansåg sig tvungna att se till att lag och ordning upprätthölls under sheriffens common law-styre. Common Law som på latin heter just Posse Comitatus. Doesn't it all derive from law.

lördag, juni 23, 2007

Sovloftet på Haga






















Det var den här synen som mötte oss halv tolv på natten i söndags. Men då i mörker såklart. No wonder vi tog in på hotell haha.

Taket har lyfts en meter och på skorstenen ser man tydligt var det gick tidigare. Dessutom är gaveln numera glasad och två små kupor upptagna ner mot havet. Kommer bli så fint när det är klart..!

torsdag, juni 21, 2007

Alldeles för mycket att läsa

Läser precis om Carl Bildts senaste missöde. I bloggens djungel till kommentarer - typ 70 per inlägg - har tydligen några oklarheter legat sedan i mars. Förstår att ingen pallar läsa igenom alla. Vissa av kommentarerna är alldeles vansinnigt trista och andra - uppenbarligen - fantastiskt oklara. Så snart får vi nog se Carl Bildts blogg utan kommentarer. För bloggen är too good to waste.

Men att min blogg är utan kommentarer är däremot lite scandalous. Tveka inte att skriva alla poetiska och underhållande kommentarer som ni i nuläget postar på min msn facebook och mejl. Jag lovar - man behöver inte logga in..!

Slutsmuget..!

För några år sen kom vi - fyra vänner - på att vi skulle ställa upp i IISC - en gaytävling i Malmö. Sjukt snygga och sjukt taggade skulle vi regera som Alcazar. Plötsligt säger en av vännerna att vi inte kan vara med. Han har stora planer för sitt liv och ska en dag bli riksåklagare. Tänk om någon skulle se honom mimandes A*L*C*A*S*T*A*R. Horrors.

I våras blev en vän tydligt brydd över taggar på Facebook. Helt plötsligt bröts bildsviten från Harvard-FN-UD av en glad och välmående student omringad av vänner och ölflaskor. Inga nakenbilder eller andra oklarheter. Bara fest. Scandalous.

Idag fick jag frågan hur jag vågar blogga. Tänk om framtida arbetsgivare eller examinerande lärare skulle hitta min blogg. Svaret är enkelt. Alla fakta som står här är ett lätt byte för en van googlare - med eller utan min blogg. Namn personnummer mobil gruppindelning arbete adress lagfart inkomst eventuella maratonresultat.

Som privatperson är det oerhört svårt att påverka denna info. Oavsett vad jag tycker så finns den där. Att facebooka och blogga ser inte jag som ett sätt att blotta sig - tvärtom ger det möjligheten att samla alla dessa fakta på sitt eget sätt. Jag skapar hellre min bild av mig själv via min blogg - än överlåter det åt andra.

Visst kan det kännas kusligt att ögonen som vilar på mig i kön på ICA snart följer min blogg min facebook mitt minsta steg. Men att gömma sig är samtidigt omöjligt. Tidigare generationers mörka vrår är som bortblåsta. Det går inte att fabricera eller förneka eller skryta. För den som vill avslöja - gör det obarmhärtigt. Se bara på Littorin. Köpexamen. Hur kan man tro att man kommer undan med sånt.

Samtidigt leder det förhoppningsvis till större mod. Att tro på det man gör och göra det man tror på. Våga festa och skratta och göra bort sig. Herregud vad tråkigt allt vore annars. Och visst är det mycket troligare att en glad mimande student får anställning - än en tyst och grå mus som ängsligt suttit instängd hela sin studietid.

tisdag, juni 19, 2007

slabang

En litet bonusord kan vara slabang som någon använde säkert fjorton gånger idag. Ursprunget är för mig än så länge okänt - men ligger lite i linje med badabim och badabam. Perfekt när man slänger morgontidningen på bordet. Slabang. Eller löser IT-problem. Slabang. Sätter en mix. Badabim. Badabam. Underbart.

kingish

När jag löste en knivig mac-fråga idag fick jag höra att jag var kingig. KINGISH - mannen - att jag slutat använda ett så underbart ord. Haha det var lycka! Kingish är lätt ett av mina typiska elinaord. Att vara kingig är att vara grym kaxig och kompetent. Något som är kingigt är klockrent fett grymt kaxigt slående. Mer svenskklingande är det såklart kungligt.

Ursprunget är engelskans king som med största sannolikhet kommer av det gemensamma germanska ordet kuninggaz som gett upphov till king konung konge könig knjaz. Oklart om ordet betyder ledare eller av nobelt ursprung. Eller båda. Oavsett urpsrung är det rent hierarkiskt den högsta positionen och alltså helt enkelt väldigt kingish.

Och givetvis är ordet vackrare med ish. Som så många andra ord. Stajlish pinglish kexish härlish. Alles.

måndag, juni 18, 2007

Sjöbacka gård i Skillinge

Det finns många charmiga skånegårdar, många mysiga rum & frukostar och många härliga värdar. Men det är sällan man hittar allt på ett och samma ställe. Strandsatta mitt i natten var vi mer än välkomna in på en kaffe medan sängarna bäddades. Precis som hemma. För att inte tala om öppet trådlöst. Underbart. Ska man sova nånstans på Österlen så ska man sova på Sjöbacka. Men boka i god tid för det verkar vara populärt.

Roadtripp med mamma och pappa

Det hela började med att jag skulle köra nya automatväxlade bilen. Varje gång jag sträckte mig efter växelspaken skrattade pappa skadeglatt och till slut började jag ledsna. Någonstans fem kilometer hemifrån hade jag en större livskris. Skulle prompt byta med pappa vid första möjliga ficka. Men han vägrade. En liten stund senare var jag mycket riktigt lycklig igen. Bilen inte bara accar fantastiskt - något vi i vår familj uppskattar - dessutom finns en hel del spännande specialeffekter som automatiska vindrutetorkare och sensorer på kofångarna. Som ju är väldigt nödvändigt.

Hursomhelst. Under dagen har mamma och pappa varit lika strålande underbara som alltid. Bland annat har jag och pappa tävlat i medelhastiget - ännu en fantastisk funktion. Tydligen körde jag i lusiga 70 medan pappa hamnade på 122. Ytterst märkligt anmärkte jag surt, medan pappas leende visade att han hade sina knep. Man skulle tydligen ställa in när man var på topphastigheten. Såklart.

Dessutom har jag fått den sedvanliga guidningen genom Östgötaslätten. Vilka som är agronomer. Vilka som har rum & frukost. Vilken produktion som drivs. Vilken gröda som odlas. Vilket ogräs som frodas.

Plötsligt blir pappa alldeles exalterad. Det är han som kör och han noterar att vi har kört 20,34 mil när klockan är 20,35. Alltså skulle vi kunna ha kört 20,35 mil när klockan fortfarande är 20,35. Till slut räknar vi ner och det slår om precis innan klockan blir 20,36. Pappa är mycket nöjd. Det visar sig att mamma och pappa hade koll på sina mätare när de åkte mellan Haga och Klefstad på den gamla goda tiden. Varje gång mätarna stod jämt så kysstes de. Åh. Det är inte utan att man blir lite avundsjuk.

I övrigt har vi avhandlat livets alla stora och små frågor under vägen. Mamma är bla ytterst förvånad hur någon kan ha missat underbara Tiffany från Perstorp - jag med bör tilläggas - och också väldigt nöjd över att häromveckan kunnat vår favvo Eddie Izzard. Pappas roliga kommentarer är tyvärr helt omöjliga att ge rättvisa, men imorgon är det jag som styr upp min pod med inspelningsfunktion.

När vi äntligen når Haga halv tolv på natten inser vi att det vi anade är verklighet. Snickarna har lyft taket på vårt sommarställe och det är allt annat än klart. En lätt bris drar runt fötterna där vi kliver runt bland brädor och tegelstenar. Utsikten är visserligen slående men fönsterkuporna saknar fönster och elen är helt avklippt.

På vägen dit har vi inte helt omedvetet noterat att fina Sjöbacka gård har tänt. Mamma ringer direkt och dealar till sig ett rum för tre. Så nu ligger jag tryggt nerbäddad några hundra meter hemifrån med ett trådlöst nätverk som heter just hemma. Är det inte underbart. Imorgon bitti 07.53 går pågatåget tillbaka till civilisationen. Tills dess ska jag förhoppningsvis ha sovit gott ätit gott och fotat massor.

fredag, juni 15, 2007

Hahaha


Har till allas skräckblandade förtjusning precis gapskrattat mig igenom en hel lunch. Hahaha. Det kan delvis bero på att jag sov en sådär fyra timmar inatt. Men det kan också bero på att jag kom på att jag skulle läsa Alex Schulmans senaste krönika högt.

Först måste jag bekänna att jag inte har läst Alex Schulman tidigare. Men efter att ha fått detta i ansiktet för en vecka sen insåg jag att jag var tvungen att fördjupa mig i ämnet. Nu har jag förstått att min chockade vän verkar vara den enda som de facto trivs med Schulman. Och såklart. Jag själv.

Att ord som hästkista finns med på - vilket vi har kommit fram till måste vara - en SonyEriksson är i sig väldigt märkligt. Där har Alex Schulman en stor och mycket underhållande poäng. Särskilt efter fyra timmars sömn. Men att han sen blir förvånad över att ordet kanin inte finns med i ordlistan lockar fram de stora skratten. Vem testar ordet kanin som första try..?

Måste säga att jag verkligen ser fram emot Alex Schulmans och Carolina Gynnings nya bok. Som enligt mamma Gynning tydligen ska vara alldeles enastående. [källa aftonbladet säger visserligen en hel del] Need I say att detta lockade fram ännu fler skratt. Som snart tystnade när mitt lilla sällskap kom fram till att min mamma skulle säga precis samma sak. Elina - du borde verkligen publicera dina mejl - det skulle vara fascinerande läsning. Älskar mamma. Och pappa.

torsdag, juni 14, 2007

Åååååååh vad jag är avundsjuk


När min bror kom hem igår stod det fyra motorcyklar - i delar - på gården. Hans supersköna vänner hade dessutom köpt öl och konstaterade lugnt att om alla hjälptes åt skulle han ha en hoj före fyrtio. Dvs fem timmar senare. Halv tolv inatt åkte en överlycklig storebror iväg på första rundan på en superflådig Husqvarna Rödmyra. Äntligen. Man kan säga att han har drömt om mc sen han var femton. Stort grattis på födelsedagen bro..!
Foto stulet från blocket. Uppdaterar med real stuff i helgen.

onsdag, juni 13, 2007

Några droppar räcker

Senast jag träffade Elisabeth hade vi båda fransk hiphop i öronen. Med tanke på våra trendkänsliga näsor är detta sammanträffande anmärkningsvärt. Fransk hiphop är helt enkelt på väg tillbaka.

Minns uppenbarelsen när jag 2001 köpte upp mig på en bunt plattor på arabiska marknaden hos storasyster i Toulouse. Doc Gyneco Pit Baccardi Neg' Marrons. Men det var Ärseniks Quelques Gouttes Suffisent som blev min kärlek för livet.

Subtila men ändå väldigt raka texter med fantastisk känsla för språket. Till skillnad från den kommersiella amerikanska hiphopens alla anspelningar på sex bitches and hos handlar det här om den råa förorten. Le mme haine le mme problême. Partout les mmes clichs. Väldigt talande att första spåret heter Je boxe avec les mots.

Samtidigt som spåren är alldeles unika - flyter de i varandra och gör plattan overkligt tajt. Märkliga saker som kulsprutor telefoner kinesiska ballader vävs in i förortsfranskans tätnande dimma - där jag snart har gått vilse. Vad kan jag säga. Fantastiskt skickligt proddat.

Det här är skivan för podden ner på stan. Eller förfesten med sina homies. Eller tidningen en regnig söndagmorron. Eller kyssarna hela natten. Jag lovar. Det här är skivan.

tisdag, juni 12, 2007

bull

Första löparrundan på över en månad. Vad händer. Jag sträcker en muskel. Det är vad jag skulle kalla sjukt bull. Segt trist orutinerat klantigt orättvist jobbigt. Ordet sammanfattar alla andra ord så himla bra. Bull är inte bara trist - bull är liksom bull.

Givetvis kommer ordet av engelskans bullshit - skitsnack - och dateras till 1914. Men ordets ursprung är förmodligen äldre än så. Troligen kommer det av medeltida franskans boul som betyder just nonsens. Dessutom finns engelska verbet bull - att reta eller lura någon - redan 1532. Det har alltså inte något samband med det engelska ordet tjur.

Haha. En liten googling ger ett klockrent citat från sköna Kalla det vad fan du vill. [måste sägas på skånska!]
- Du kan glömma att jag tänker ta me maj folkmusik. Vet du så BULL de e? Min fassa lyssnar på sånt hela tiden. Jag får spel på de.

hugg

Med ett visst delay i veckans ord kan jag säga att förra veckans ord borde ha varit hugg. Att få hugg är att få napp och kommer givetvis från fisketerminologin. Hugg får man ute och det har därför har ett visst momentant inslag som skiljer det från span - som ju pågått en längre tid. Men hugget är inte mindre intressant för det. Känslan av att vara i hamn är suverän oavsett om det blir en drink en kyss eller ett telefonnummer. Man har ju lyckats vinna någons uppmärksamhet.

För mig är och förblir hugg en pingla som nappar, men ordet kan användas i fler sammanhang. Hugg kan betyda gensvar. En komiker kan tex sägas få hugg om han eller hon lockar till skratt. Det kan också betyda möjlighet eller chans. En tidning skrev för någon vecka sedan att Piteå IF hade hugg på allsvenskan efter en oväntad seger.

Hemlängtan en masse

Prospects för en underbar sommar

Hela dagen idag har jag njutit av min fantastiska kreativitet. Gigantisk volangkjol blev imorse kort sommarklänning med lätt marilyn-varning i vinden. Otroligt piffig med rosa sidenband runt bysten. De som gett mig komplimanger idag har sagt "åh vilken fin klänning - så somrig du ser ut". Härligt. Springer på mitt livs allra underbaraste Sebastian på stan. Efter tre inledande kramar och gud vad fantastiskt att se dig sa han givetvis "åh vilken fin kjol du har". Hahaha. Vilket öga. Gotta love.

Inser ju genast hur mycket jag saknat Sebastian på sistone - så efter en dubbelcheck av nummer bokade vi nästa vecka. Så nu blir det sommarhäng med sommarfavvisarna. Klubbande med mina gamla goa bellare och sen efterfestande med Sebastian & co. Sweet. Eller sprusigt som Sebastian såklart sa.

måndag, juni 11, 2007

Juridisk poesi

Tror aldrig jag har känt mig så osäker och säker på samma gång. Under mina tre hemtentor den senaste månaden har jag känt mig otroligt otillräcklig. I den berömda pyramiden skulle vi nå synopsis. På fempoängskurser. Krävande oförlåtande Juridicum fällde en allt längre skugga över mina rader. Språket kändes som taget direkt från en blogg. Hur skulle jag någonsin sätta en tenta när mina resonemang avvek diametralt från mina kursares politiskt korrekta och vältränade monologer. Någonstans där gav jag upp.

När jag idag såg mitt betyg på krigstentan blev jag chockad. När jag sen läste min inledning blev jag alldeles varm. Plötsligt inser jag att jag - mot alla odds - äntligen lyckats bli en jurist på mitt alldeles egna sätt. Läs och njut av mina inledande ord i uppsatsen om Unnecessary Losses and Excessive Suffering.

Even though war is considered a failure, there is also some truth in war being a catalyst for rapid social development. Without war research and war industry, we would not have had satellites, airplanes, Navstar GPS or even cellphones. Mind me, we would not have had nylon stockings or hairspray either.

At the same time, war is one of the most horrifying inventions of humankind. In the midst of action, hatred and violence, there is naturally a strong urge for revenge. And just within the heat, when the commander in chief orders for no quarter and a fight till the bitter end, there is a need for regulations. At that point, the commanders and the soldiers need to be reminded of the fact, that one day they do have to live side by side with their enemy again. Only mercy and reconciliation will make that possible.

lördag, juni 09, 2007

Sommarlov kan vara det bästa

Skumpa ost och fikon hos Caroline. Väldigt cheasy musik och en alldeles underbar extern hårddisk med blå (blå) lysdiod. Blå lysdiod har man för att det är dyrare än röd och grön. Om det är någon annan anledning är den oklar. Enligt Caroline. Alla lysdioder måste dessutom matcha. Enligt mig. Som tyvärr har gröna blå orangea och röda. Que pasa. I vilket fall som helst har det varit drinkar hela dagen i blommig sommarklänning och gula träskor. Sommarlov är faktiskt det bästa som finns.

måndag, juni 04, 2007

Röda lackskor is det nya svarta






















Att inse att man har nästan samma skostorlek och inom sekunder byta lågklackat mot högklackat - är magiskt. Personen på bilden föredrar att stay anonymous. And gorgeous.